Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 06, 2008, 13:49:18  

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Felsefe Taşı Kitap Hataları  (Okunma Sayısı 1612 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aşkım?daniel?gülnur
İZMİR DELİSİ
Krema

KOYVER gitsin CANIM herşey SENSİN DANİEL"im

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #30 : Ocak 30, 2008, 00:03:00 »

nie böle yapıolar çok mu yaşlandılar acaba

HARUN RUMEYSA CANAY
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Felsefe Taşı Kitap Hataları
« Eklendi: Temmuz 06, 2008, 13:49:18 »

Nélindë Urithrawiel
~Lostie and a Waterbender :P :)
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ocak 30, 2008, 01:40:35 »

* Üçüncü Bölüm: Hiç Kimseden Mektuplar 'da Vernon Enişte, diğer Dursley'leri ve Harry'yi denizin ortasındaki kayalığa götürmek için bir kayık kullanıyor. Ve Hagrid ertesi sabah Harry'ye kayalığa uçarak geldiğini söylüyor. (motosiklet olmadığını varsayıyoruz, çünkü bu kez de motosikletin nerde olduğu sorusu çıkacak.) Hagrid ve Harry şehre dönerken Vernon Enişte'nin kayığını kullanıyor. Peki, Dursley'ler nasıl geri dönüyor?

~Hagrid'in yaptığı büyü kayığın geri dönmesini de sağlıyor olabilir..

ve evet söylediğim hata değilmiş.. Terleyen Dudaklarını Mühürlemiş kitaplarda mı tam bilmiyorum ama daha sonra bi yerde açıklandı.. bakınız şu yüzden=
Alıntı
Hermione 6. Bölüm: Peron Dokuz Üç Çeyrek'ten Yolculuk'ta Ron Scabbers'a uyguladığı büyüyü gösterirken geliyor ve büyü işe yaramadığı zaman "Bu gerçek bir büyü mü sence? Pek işe yaramadı, öyle değil mi? Ben, alıştırma olsun diye, birkaç basit büyü denedim, hepsinden de sonuç aldım......" diyor ama Hogwarts dışında büyü yapamazlar.

~Okula gitmeden önce büyü yapsalar bile herhangi bir uyarı falan almıyorlar. (O zaman birsürü çocuk uyarı alırdı farkında olmadan büyü yaptıkları için.)

* Beşinci Bölüm: Diagon Yolu 'nda Harry'nin okuduğu Hogwarts'ın malzeme listesinde "Öğrenciler bir baykuş YA DA bir kedi YA DA bir kurbağa getirebilirler." diye bir ibare yer alıyor. Bu durumda Ron, faresi Scabbers'ı nasıl getirebiliyor?

~bence bu bir hata değil.. 'Bunlardan başka bir hayvan getirilmesi yasaktır.' diye bişey yazılmamış sonuçta.. :S
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 01:49:44 Gönderen: Nélindë Urithrawiel » Logged

~~~
~'Now I can't let go of this dream..
I can't breathe but I feel..'
~'Should I let you fall? Lose it all?
So maybe you can remember yourself.'

~~~
Türkiye        Cafemi Seviyorum !
~
bellatrix03
Şeker
**

CRUCIO

ozlembulut_2006@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #32 : Şubat 03, 2008, 11:21:19 »

vay be ne çok hata varmış ben niye okurken hiç farkedemiyorum bunları

YAŞŞASSIN KÖTÜLÜK

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aVaDa kEdAvRa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
didemerve
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Şubat 10, 2008, 19:34:26 »

239. sayfada harry kelid aynasına bakarken herkesin gözünün yeşil olduğunu görüyo ama harry'nin gözleri anneininkine benziyosa nasıl kelid aynasındaki herkesin gözleri yeşil oluyo  Acayip

ilk ficim
Harry Potter ve Gizemli Yüzük

yorumlarınızı bekliyoum Gülümseyen
Best Albus
Süt
*

Albus Dumbledore

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 25, 2008, 20:06:06 »

Şu felsefe taşı güvenliği hakkında söyeleyeceğim bir kaç şey var;
Kitabı ne yazıkki daha yeni bitirdim ve buda benim aklıma takıldı konuda hatanın var olduğunu görmeseydim onu bildirecektim..Hermione köpeği atlattıktan sonra düşülen sarmaşıkta büyülü sözleri ve sarmaşıkların zaafını hatırlıyor (Bazı kimseler şu şekilde düşünebilir Hermione zaten çok zeki ve çalışkan 1. sınıfı aşan konularıda çalışıyor olabilir veya önceden hazırlıklı olabilir çünkü Hogwarts'a gelmeden önce hazırlanıyorlar diye düşünüyorum..Ancak Hermione bunu bir derste duyduğunu söylüyor.) 1. sınıf dersinde anlatılan bir konu Felsefe Taşını koruyor.Harry onca anahtarın içinden uygununu bir anda bulabiliyor (Bunda bir hata görmüyorum çünkü Harry gelmiş geçmiş EN İYİ arayıcılardan biri) Ron Mcgonagall'ın hazırladığı satrancı geçebiliyor ve yine Hermione onca iksir şişelerinden doğruyu bulabiliyor..Hepsi istisnamı?
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: