Son gönderim tarihi 31 Ocak 2007 tarihinde biten "
Harry Potter Cafe >> Deathly Hallows Kapak Tasarımı Yarışması"na toplam 23 kişi ve 37 eser katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda ise kurallara uygun katılımcı sayısı 17 kişi ve 26 eser olarak belirlendi. Bu eserler arasından yaptığımız ilk eleme sonucunda sayıyı 13 kişi ve 16 esere düşürdük.
Son olaraksa, bunların içinden "Elle Çizim" ve "Photoshop" kategorileri için 5'er eser seçtik. Bizim dikkate aldığımız ilk kriter, katılımcının eser hakkında yaptığı açıklama oldu. Daha sonra bu açıklamanın nasıl uygulandığını inceledik. Daha sonra da "kitap kapağı" tanımına uyup uymadıklarını değerlendirdik. Sonuç olarak oylamalarımızı bu kriterleri göze alarak, genel izlenime göre yaptık.
Yarışmaya katılma cesareti gösteren herkese çok teşekkürler ! "Yaratıcı İnsan" rütbeniz oylamalar bittikten sonra profilinizde yer alacak

Oylamaya katılamayan arkadaşlar cesaretlerine biraz daha gayret ekleyerek daha sonraki yarışmaları beklesinler

-----------------------------------------------------
1- Oylamalar, katılımcıların isimlerine göre değil, eserlere göre yapılacak. Bu yüzden, aşağıda gördüğünüz eserleri inceleyin ve bir adet "P" kodlu esere bir adet de "E" kodlu esere oy verin. Yani ankette iki tane kutu seçeceksiniz.
2- Lütfen eser sahibinin yaptığı açıklamaları dikkate almayı unutmayın.
3- Resimlerin üzerine tıklayarak büyük boylarını görebilirsiniz.
4- Eser sahipleri kimliklerini gizlemekle yükümlüdür. Aksi takdirde diskalifiye edilecektir.
5- Oylamalar 14 Şubat Çarşamba günü 17:30'da bitecek. Oylamalar bittiği anda kazananlar açıklanacak.
Elle Çizim Kategorisinde Yarışanlar
Photoshop Kategorisinde Yarışanlar

Elle Çizim Katılımcıları Tarafından Yapılan AçıklamalarE1 - veLvet_dreams
Kitap kapağında sadece karakter olarak Lord Voldemort ve Harry Potter bulunmaktadır. Mezarlar Lilly Potter ve James Potter'ın mezarlarıdır... Voldemort bir kilise’den Harry’e ulaşmaya çalışmaktadır.
7. kitap da "Godric's Hallow" un büyük önem taşıyacağını düşünüyor olmam o yüzden hikâyede (yani resimde) Godric's Hallow'da geçmektedir... Hepimizin bildiği gibi Lord Voldemort ile Harry arasında geçmesi düşünülen büyük savaşın burada yapılacağına inanıyorum...
[Bu çizimi yaparken hem photoshop, corel draw hem de elle çizim ve boyama yönetimini kullandım… Elle çizimde de kara kalem, guaj, pastel ve de aquarel boyalarını kullandım…)]
E2 - Marissa
Her zaman için Harry Potter ve Voldemort un bu son kitapta düello yapacaklarına ve kehaneti gerçekleştireceklerine inanmışımdır.(Biri Yaşarken Diğeri Yaşayamaz).Arka fonda Cedric in öldürüldüğü mezarlık var.Bu karşılasma nedense orada olacakmış gibi geliyor bana.Her zaman için binlerce yıl yaşamış olan Fawkesın (Ankakuşu) bu son karşılasmada bir şekilde Harry e yardım edecegini düşündüğümden onuda ekledim.
Sirius ve Dumbledore öldü ama unutulmadı.Son düelloda onlarda olmalı bence.Ama bu manevi bir şekilde olmalı.Harry onlardan güç alacak.Kurucuların bizzat büyüledikleri tüy kalem bu sefer alın yazılarını yazacak.Kehanet o kalemle yazıya dökülecek.Harry nin kaderi o kürede şimsek seklinde görülecek.Harry ve Voldemort un düellosu ne şekilde biterse bitsin(gönül Harry nin kazanması yönünde) son söz yara izi olacagına göre(bence)Şimşek şeklindeki yara izi kaybolacak.
E4 - Nickgirl
Şimdi, ön kapaktaki Harry, arka kapaktaki Voldemort'u öldürüyor, Yani Harry Avada Kedavra yapıyor, yani asadan yeşil ışık çıkmasını göstermek için asanın ucunu yeşille boyadım. Arkasındaki saçlı başlı adam tabii ki de aşkım Sirius. Onun ölmediğine inandığım için Harry'nin arkasına onu koydum. Aşağıdaki salak fare de Peter.. O da Voldemort'tan kaçmış, sanki Sirius'a "Beni öldürmeyin" der gibi sığınıyor.
Ön kapaktaki "Harry Potter" yazısının rengini turuncu yaptım, çünkü turuncuyu seviyorum (yani herhangi bir anlam gizli değil) "Deathly Hallows" ismini kanı simgelemesi amacıyla kırmızı yapmaya çalıştım, ama elimde kırmızı yokmuş ben de pembe yaptım. Arka kapaktaki ev, Godric's Hallow. Ama tabi, yıkıntı değil. Neden, çünkü Harry, alçak Voldmort'u öldürünce Sirius'la orada yaşayacak. Ve yukarda da Hedwig'i çizdim. O da ön kapaktaki mektubu getirdi. O mektupta da Voldmort'un nerede olduğu yazılıydı
Neyse, son olarak kitabın rengini sarı yaptım, çünkü elimde bir tek sarı rengi kaldıydı
E5 - fataldirt
Son kitabın Lord Voldemort ağırlıklı olacağını düşünerek kapağa koymayı uygun buldum. Ayrıca; tahminimce Deathly Hallows ile kastedilen şey Hogwarts’ın kurucuları bu yüzden konuyla ilgili olarak ön kapakta seçmen şapkayı, ara kapakta da sınıfların logolarını kullandım. Arka kapakta ise Godric’s Hollows’u betimledim, mezarlar da James ve Lily Potter’ın, geyiği ise James Potter’a atfen ekledim.
[Elle çizdikten sonra photoshop la renklendirme yaptım, film görüntüsü tarzında birşey kullanmadım, logo hariç hepsi el çizimi.]
Photoshop Katılımcıları Tarafından Yapılan AçıklamalarP1 - Nezii
Öncelikle çalışmamı yaparken kitabın isminden yola çıkarak ve hikayenin önceki bölümlerini düşünerek kahverengi bir zemin üzerine Lord Voldemort’un karikatür resmini koydum..Hemen altına konuya uygun olarak iki iskelet şeklini yani Lord’a hizmet ettiklerini sembolize eden şekli yaptım..Tam ortalarına hikayenin baş kahramanları olan Harry,Hermione ve Ronald’ın siyah beyaz resimlerini koydum..Ölüm yiyenlerin arka kısmına iskelet el koyarak Ölüm yiyenlere komut verir şeklini andıran bir şekil yaptım..Hemen altına “Deathly Hallows” yazısını koyarak yazının başına ve sonuna kuru kafa ekledim.. “Harry Potter” yazısınıda ekledikten sonra en tepeye kitaba farklı bir biçim katacak iki küçük şekil ekledim..
[Adobe Photoshop 7.0]
P2 - Gatik
Kapagin tasarimi yaklasik 3 saatimi aldi. Photoshop'u ogrendikten sonraki ilk bastan birseyleri yaratma calismamdi. Ben sonuctan bayagi memnun kaldim .. Kapakta nelere yer verdigime gelirsek, on kapakta perdenin arkasi ve arkada sirius .. perdenin arkasiyla hogwarts mezarligini kaynastirdim ... arka kapakta da prongs var o geyik iste james ve bu patronus deil anlamina gibi bisi gelio cunku geyik harrynin arkasinda.. sol alt kosede yasli bir godric gryffindor kiliciyla ... harrynin boynunda slytherin in sahte kolyesi var... icinde de aslinda bnm aklimdaki hikayeye gore perdenin arkasiyla iletisim kurmaya yarayansirius un cift yonlu aynasi var... deathly hallows perdenin arkasindaki kisiler... godric gryffindor prongs sirius lily ... kapagimda memnun kalmadiiim tek durum harry i filmden alip kullanmam cunku guzel bir cizim bulamadim uygun .. ama yine de harrynin yuzundeki deathly olumsu ifade cok hosuma gitti... photoshopta bunu daha da belirgin yapmaya calistim...
Buyrun kapak arkasi yazisi:
Dumbledore'un istegi uzerine son kez Dursley'lere kalmaya giden ve yine onun istegi uzerine Hogwarts'taki son senesinde okula devam eden Harry bu durumdan sansli bir sekilde karli cikar. Petunia Teyze'nin ondan yillardir sakladigi bir gercek ve Hogwarts'ta kimsenin bilmedigi bir mezarlik Harry'e Lord Voldemort'un Hortkuluklarini avlama macerasinda buyuk katkilar saglayacaktir.Karanlik ve aydinligin savasindaki son perdede JK Rowling okuyucularinin nefeslerini kesen sasirtici bir sonla seriye noktayi koyuyor.
[Photoshop]
P3 - Mehmet Basat Tepe
Fazlasıyla sade kapak kırmızı ve siyah ağırlıklı çünkü;
1)Siyah kısım ölümü ve ölenler için yapılan matemi simgeliyor
2)Ön plandaki kırmızı alevse
a)Gryffindor' u ve cesareti
b)Anka kuşunu ve dolayısıyla sevgiyi, yeniden doğuşu(voldemort için)
3)Öndeki Patronussa bütün karamsarlığa rağmen umudu simgeliyor
P4 - Rose Scofield
Son kitapta kötülüğün hakim olacağını düşündüğüm için koyu renkler kullandım ve kitabın adını yazarken gotik harfleri tercih ettim.Kapaktaki resimleri böyle seçmemin nedeni ise Harry,Ron ve Hermione'nin karşılaşacağı düşmanlara rağmen bir şeyi başarıcaklarsa birlikte başarıcaklarını düşünmemdir.
P5 - ManiaC
Ön Kapak; Soldaki Harry ile birlikte Fawkes; Sağdaki Nagini ile Voldemort;Ortadaki ise Dumbledore'dur.Bu kitapta Hermione ve Ron, Harry'nin mutlaka en büyük destekçileri olup sürekli yanında olacaklardır.Ancak daha çok Harry ve Voldemort ön plana çıkacağından onları koymak istedim.Bunun yanında Dumbledore ölmüş olmasına rağmen son kitapta mutlaka bir yardımı dokunacaktır.Onu koymamdaki bir sebep de Dumb hayranı olmamdır, ancak kesinlikle kitapta bir yeri olacaktır. Bu inançla koymak istedim.En arkadaki de Hogwarts. Bu şato içinde bir çok gizem barındırıyor ve mutlaka önemli bir şeyler olacaktır.Ara;En üste klasik bir şekilde en üste yazarın adını yazdım.Altına kaçıncı kitap olduğunu, onun altına da ismini yazdım. En alttaki ise 2. filmden kestiğim Godric'in Kılıcı.Arka Kapak;Üste ezeli rakipler Gryffindor ve Slytherin'in logolarını koydum.Alta da savaşı simgelemek düşüncesiyle Zümrüdüanka Resmi'ni ve Karanlık İşaret'i koydum.Ortaya da yine büyük işlerin döneceğini düşündüğüm Hogwarts'ın logosunu yerleştirdim.
Savaşın daha çok bu iki grup arasında geçeceğini düşünüyorum, bu yüzden böyle yaptım.Arada "~" işaretini de savaşı simgelemek için koydum.En arkada da Snape çizimi var. Bunu da savaşta dengeleri bozacak olan kişinin Snape olacağını düşünerek koydum.Hangi tarafta olacağı net olmadığından tam ortaya koydum.Bu çalışmalarımda fan çizimlerinden yararlandım.
[Adobe(R) Photoshop(R) CS2]