Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 16, 2008, 10:18:23  

Sayfa: [1] 2 3 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2. Geleneksel 55 Gün Şenlikleri !  (Okunma Sayısı 6277 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Ekim 04, 2007, 20:16:48 »

Harry Potter Cafe'nin kuruluş yıldönümlerinde önemli bir yer tutan "55 Gün Şenlikleri" bu yıl ikinci kez düzenleniyor! İsterseniz bu yılki planlarımıza değinmeden önce bu şenliklerin ne anlama geldiğinden kısaca bahsedelim:

55 Gün Şenlikleri Nedir?
3 Ekim 2005 tarihinde temeli atılan Harry Potter Cafe, 26 Kasım 2005'de tamamlanarak ziyaretçi alımına başlamıştı. Bu arada kalan 55 günlük dönemde bol bol eğlenip çene çalarak, tastamam bir Cafe inşa etmiştik. Bu heyecanlı ve zevkli deneyimi, aramıza sonradan katılan yeni arkadaşlarımızla da paylaşmak için her yıl aynı dönemde "şenlik" adı altında bazı çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, zamanla artan bilgi birikimimizi ilk günkü heyecanlarımızla birleştirekerek ortaya güzel işler çıkarmak.

Şenlikte Neler Yapılır?
Şenlik kapsamında gönüllü olan herkes, 26 Kasım tarihinde bitirilmek üzere bazı görevler üstleniyorlar ve aldıkları görevler her ne olursa olsun, biten işi diğer Harry Potter Cafe ahalisi ile paylaşıyorlar. Elbette ki bir ödev mantığıyla değil, tamamen keyif alarak!

2007 Şenliklerinde Neler Var?

1- Bu sene, 31 Ekim Cadılar Bayramı'nı şenlik kapsamına dahil ettik! Bu demek oluyor ki, 31 Ekim Çarşamba günü Cafe'de büyük bir balo var! Balo ile ilgili ayrı bir başlık açıldı ve katılmak isteyenlerin nasıl hazırlanmaları gerektiğinden bahsedildi. Ucunda ödüllü yarışmalar var tabi ki! [Ayrıntılar burada.]

2- Bunun dışında 26 Kasım günü uzun zamandır kapalı olan içerik sayfalarımızın önemli bir bölümünü ziyaretçilere açacağız. Bu konuda sizlere önemli görevler düşebilir. Birinci ve en önemli projemiz elbette ki "Harry Potter Cafe - Orjinal Kaynak Projesi" (aslında projenin ismi bu değil, şimdi salladım Dil Çıkaran)... Bu proje ile Harry Potter kitaplarını incik cincik ediyor ve başka hiç bir kaynak kullanmadan tamamen bize özgü bir Harry Potter rehberi oluşturuyoruz. Black_Rose önderliğindeki İçerik Grubu'na katılarak siz de katkı sağlayabilir ve adınızı Cafe'ye hiç silinmemecesine yazdırabilirsiniz. [Başvurular burada.]

3- Ayrıca şunları yaparak şenliğin bir parçası olabilirsiniz:

- Şiirler yazmak.
- Hikayeler / kompozisyonlar yazmak.
- Resimler çizmek.
- Harry Potter konseptli fotoğraflar çekmek.
- Popüler şarkı sözlerini, Harry Potter'a uyarlamak.
- Elinizde bulundurduğunuz, Harry Potter'la ilgili haberlerin yer aldığı dergi veya gazeteleri bilgisayara aktararak bize göndermek.
- Harry Potter ile ilgili duvar kağıtları, avatarlar veya imzalar hazırlamak.

Sizlere kolaylık olması açısından yukarıdaki başlıklardan bazıları için "konular" belirledik. Eğer gerçekten katılmaya gönüllüyseniz, aşağıdakilerden birini (veya isterseniz daha fazlasını) seçebilirsiniz:

Şiir Konuları:
 - Harry Potter kitaplarına, filmlerine, Rowling'e veya oyunculara olan sevginizi (veya nefretinizi Dil Çıkaran) anlatan şiirler.
 - Harry Potter kitaplarındaki karakterlerin ağzından yazılmış, kurmaca şiirler. (Örneğin, "Ron'dan Hermione'ye Aşk Şiiri" gibi...)

Hikaye / Kompozisyon Konuları:
 - Voldemort'a bir mektup yazın.
 - Harry Potter kitaplarında geçen karakterlerden birinin başına gelen kısa bir macera yazın.
 - Harry Potter filmlerinde oynayan oyunculardan birinin başına gelen kısa bir macera yazın.
 - Çevrenizdekilerin (aile, arkadaşlar vs) Harry Potter'a olan bakışları nasıl? Bunun sizin üzerinizdeki etkisi veya sizin, onlar üzerindeki etkiniz nedir?

Çizim Konuları:
 - Kitaplarda olmasına rağmen filmlere konu olmayan bir sahne çizimi.
 - Harry Potter karakterlerinden birinin çizimi.
 - Oyunculardan birinin çizimi.

Fotoğraf Konuları:
 - "Harry Potter Cafe Penceresi'nden" (Harry Potter Cafe gerçek bir mekan olsaydı, içeriden dışarıya bakıldığında, manzarası nasıl olurdu?)
 - "Büyülü Mekan" (Çevrenizde gördüğünüz büyülü manzaralar...)
 - "Sihir" (Sizin için sihirli olan her ne ise...)

Önemli Notlar:
1- Yapılan çalışmaların gönderileceği son tarih: 25 Kasım Cumartesi, Saat: 23:59
2- Black_Rose'un yönettiği içerik projesi dışındaki tüm çalışmalar harrypottercafe@gmail.com adresine gönderilmelidir.
3- Hikaye/kompozisyon, şiir, çizim ve fotoğraf kategorilerinde göndereceğiniz çalışmalardan en başarılı bulunanlara süpriz hediyeler gönderilecektir. Bu yüzden mail gönderirken sitedeki nickinizi, gerçek isminizi ve adresinizi eksiksiz olarak bildirin.
4- Şenliklere katılmak için sıfır mesajlı dahi olsanız siteye kayıtlı olmanız gerekiyor. (Cafe üyesi değilken şenlik ruhunu yakalamak zor olsa gerek...)
5- Cadılar Bayramı için yapılacak etkinlikler ayrı bir başlık altında duyurulacaktır.
6- Şenlik kapsamında değerlendirilmesi için yeni önerileriniz varsa bildirebilirsiniz.
« Son Düzenleme: Kasım 09, 2007, 02:34:48 Gönderen: Fantasticc » Logged

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: 2. Geleneksel 55 Gün Şenlikleri !
« Eklendi: Ekim 16, 2008, 10:18:23 »

Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2007, 20:20:05 »

vay anasını sayın seyirciler, şu an büyük bi şevkle kompozisyon olayına katılıyorum hafız, durdurmayın beni Hede Hödö

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Marissa
Merry Gentry
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2007, 20:21:44 »

vayyyy süperr ötesi olmuşş.hemen başlıyorum hazırlıklara.yardımada hazırım bu arada.

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2007, 20:29:31 »

vay anasını sayın seyirciler, şu an büyük bi şevkle kompozisyon olayına katılıyorum hafız, durdurmayın beni Hede Hödö

hangi konuyu alacaksın? Kahkaha

vayyyy süperr ötesi olmuşş.hemen başlıyorum hazırlıklara.yardımada hazırım bu arada.

cadılar bayramı için bizimkilerin yardıma ihtiyacı olacaktır Sırıtan ağırlıklı olarak luth ve nyks ilgileniyor Dil Çıkaran heralde senin yardımına bayılacaklardır Sırıtan ben de gideyim onun için başlık açayım bare Hede Hödö

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Gria_Himonas
Gria - Grii - Görüya - Gıveya - Gırüü - Griş - Ciria
Has Türk Kahvesi

Yakışmaz mı İstanbul bize?

kadrican_ve_saz_arkadaslari@windowslive.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2007, 20:48:05 »

Anaamm şimdi ben 1 yıldır mı Cin' im? Hede Hödö Çok olmuş be! Dil Çıkaran Hemen görevden alırsınız diye düşünüyordum beni ama öyle olmadı Dil Çıkaran İyi ki de olmadı Kahkaha

Şenlik konuları çok güzelmiş. Özellikle Voldemort' a mektup yazma Hede Hödö Ama ne yazık ki yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Salıdan sonra yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ^^ Tabi o zamana kadar ölmezsem Dil Çıkaran

~ Twilight ~

inferius
Alayına İsyan
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

^^,

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2007, 21:35:11 »

şimdi soruyorum Hede Hödö
yarışmalara falan katılmak için önce görev alıyoruz dimi ?
bide 2 konu seçilebilir mi  yoksa sadece 1 tanemi seçilicek ?
hıı bide bütün yarışmalara "harrypottercafe@gmail.com" bu adresten mi katılıcaz  ( çok sordum yav ben :s )
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2007, 00:09:39 Gönderen: inferius » Logged

Life is a...
"Obsessions lament to freedom. A timeless word the meaning changed. But I'm still burning in your flames..."
...Lie.!
hp-95
ℓ ỉvє ỉи уσυя нρ-95, ρℓαу ỉи συяѕ.
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

SBS'ye gireceğim için çok fazla bilg. açamıyorum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2007, 22:44:17 »

oley yaşasın çok eğlenceli olacak Kahkaha
Sophie Cornica
Sophié Angelique Cornica
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2007, 23:00:35 »

beenim yine bir sorum var bu çizim bölümünde "Harry poter karakterlerinen birinin çizimi" diye verilen kategori kitapları okuduğumuzda zihnimizde canlanan karakter mi yoksa oyuncuları mı  Ne? bir açıklarsanız sevinirim Aww

~T.T~
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2007, 10:49:32 »

şimdi soruyorum Hede Hödö
yarışmalara falan katılmak için önce görev alıyoruz dimi ?
bide 2 konu seçilebilir mi  yoksa sadece 1 tanemi seçilicek ?
hıı bide bütün yarışmalara "harrypottercafe@gmail.com" bu adresten mi katılıcaz  ( çok sordum yav ben :s )

yarışmalar zaten aynı zamanda da görev oluyor Dil Çıkaran yarışma için yaptığınız çalışmalar içerik sayfalarına konacak. Her dalın en beğenilen çalışması ödül alacak Dil Çıkaran

ve bütün o yarışma/görevler için yaptığınız çalışmaları yukarıda söylenen mail adresine göndermeniz lazım. evet. ama black rose'un içerik projesi için yapılan çalışmalar black rose'a gönderiliyor. o zaten size ayrıntılı bilgi verecektir Gülümseyen

beenim yine bir sorum var bu çizim bölümünde "Harry poter karakterlerinen birinin çizimi" diye verilen kategori kitapları okuduğumuzda zihnimizde canlanan karakter mi yoksa oyuncuları mı  Ne? bir açıklarsanız sevinirim Aww

kitapları okuyunca "sizin" zihninizde canlanan herhangi bir karakter olabilir. eğer oyuncuları çizmek isterseniz o da olur, çünkü seçenekler arasında Hede Hödö ama senin sorduğun konunun filmlerle hiç alakası yok, sadece kitaplarla ilgili...
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2007, 13:23:12 Gönderen: Fantasticc » Logged

berat
Sweet Beatrice
Sert Espresso

bir süre fazla takılamayacağım... :(

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2007, 12:41:13 »

hehehehh güzel planlarım var güzeell... çok güzel fotograflar çekmeyi planlıyorum... bir kaç resim de yapabilirim.. avatar ve imzayı söylemiyorum bile onlar şimdiden hazır...
lakin şu rpg olayını pek anlayamadım...ekşiden filan baktım ama pek işe yaradığını söyleyemem... -galiba bu konularda cahilim biraz-

Sen bana aitsin. Bazı şeyler başkalarına aittir, mesela; tuz denize, kuş gökyüzüne ve sen bana... Âşık

hermi
~gкѕυ~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

yaşasın hpc!!! =)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2007, 13:50:53 »

oley başladı şenliklerimizz =) çok güzel olacak hissediyorum Dil Çıkaran avatar imza elimden geldiği kadar yapıcam XD

veryhp01
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2007, 17:28:13 »

güzel çalışmaaa

Rupert_Seda
Neden hayat büöle yaaa?! Ben daha eğlenceli olsunisterdimm ^^...
Telve

~~ I'm Sorry, I Can't Be Perfect!... ~~

« Yanıtla #12 : Ekim 05, 2007, 20:10:43 »

oleeeeeeeeeeyyy çok severim ben yarışmayıı ben harry potter haberlerini posterlerini afişlerini her bişeyini tarattırıp göndersem olur mu? bide ben ron un resimini yaptım çok benzedi onu da gönderceeeem oleey çok güzeel yavvvv ben hikaye de yazarım  Alkış Alkış Alkış

~~Sed & Simc...Her zaman birlikteyiz!..~~
 :'(~~Bilgi Bulut İ.Ö.O. 2006-2007 yılları 8-A sınıfı~~ :'(
Anka_kuşu
Mrs. Cullen Melike-Edward
Demleme Çay

Artık Mrs. Cullen'ım

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2007, 20:27:23 »

Süper ya.Az önce de Cadılar bayramını okudum.Yani bu 55 gün çok güzel geçecek öyle mi? Kahkaha
İsterseniz yardıma gönüllü olabilirim. Gülümseyen

Bunu bana nasıl yapabildin Edward? Çok fena aşık oldum! Ah Edward ahh!

*Offff abi ne yaptın ya! Senin yüzünden popmundoyu uzun bir süre terk etmek zorunda kalıcaz! Üzgün

Yahu Gazi Çiftlik lisesine giden biri yok mu?
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2007, 20:29:37 »

oleeeeeeeeeeyyy çok severim ben yarışmayıı ben harry potter haberlerini posterlerini afişlerini her bişeyini tarattırıp göndersem olur mu? bide ben ron un resimini yaptım çok benzedi onu da gönderceeeem oleey çok güzeel yavvvv ben hikaye de yazarım  Alkış Alkış Alkış

evet evet hepsini bekliyoruz Kahkaha

Sayfa: [1] 2 3 4 5   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: