Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 16:55:03  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Azkaban Tutsağı Kitap Hataları  (Okunma Sayısı 1289 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Ocak 05, 2006, 16:23:59 »

* On Altıncı Bölüm: Profesör Trelawney'nin Kehaneti 'nin 373. sayfasında Şahgaga'nın temyizinin ayın altısında (6 Haziran) yapılacağı söyleniyor. Ve bu kitapta anlatılan olaylar 1993'te yaşanıyor. Kitabın Yirminci Bölümünde, Şahgaga'nın temyizinin yapıldığı günün akşamı (6 Haziran) Lupin dolunayı görünce Kurtadama dönüşüyor. Ama Ay Takvimine bakıldığında dolunay, 1993 Haziran'ının 6'sında değil, sadece 4'ünde gerçekleşiyor!

* Yirminci Bölüm: Ruh Emici Öpücüğü 'nde, Şamarcı Söğüt'ün altındaki tünelden çıkarken, grubun sıralanışı şu şekilde anlatılıyor: "Önce Crookshanks dışarı fırladı, belli ki ağaç gövdesindeki yumruya patisiyle basmıştı. Çünkü Lupin, Pettigrew ve Ron , saldırgan dallardan ses soluk çıkmadan yukarı tırmandılar. Sirius önce Snape 'i delikten geçirdi, sonra Harry ile Hermione geçsinler diye çekildi." Ama bir bölüm sonra, yani Hermione'nin Sırrı 'nda, Harry ve Hermione Zaman Döndürücü ile geçmişe döndüklerinde kendilerini şu sıra ile görüyorlar: (Crookshanks'ten hiç bahsedilmese de, ilk çıktığını varsayıyoruz) " Lupin, Ron ve Pettigrew'u otların arasındaki delikten sarsak sarsak tırmanırken gördüler. Sonra Hermione geldi� sonra da yukarı doğru tuhaf tuhaf süzülen baygın Snape . Onların arkasından da Harry ile Black ."
    Sonuç olarak Hermione, Snape 'den önce değil sonra gelmeliydi.

* Yirmi İkinci Bölüm: Yine Baykuş Postası' nda Hermione, "Muggle Araştırmaları ve Kehanet çıkınca, yine normal bir ders programına sahip olabileceğim." diyor. Ama Hermione'nin aldığı diğer seçmeli dersler olan Aritmansi ve Eski Tılsımlar, ders programına göre Biçim Değiştirme ve Muska ile çatışıyor. Normal bir programı olması yine de imkânsız.

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Azkaban Tutsağı Kitap Hataları
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 16:55:03 »

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2006, 16:24:48 »

site içeriğindeki kitap hatalarını buraya yazıyorum ki, sizin de aklınıza gelenler olursa burada belirtin ben de içeriğe ekleyebileyim Gülümseyen

ya da bu hatalardan biriyle ilgili söyleyecekleriniz varsa, yine burayı kullanabilirsiniz... Gülümseyen

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2006, 13:05:58 »

fantşu son hata dikatimi çekti, yaws iide iki ders bırakıyo normalde kaç seçmeli dersleri olması gerektiğini bilmiyorum ama bana sanki düzene gircekmiş gibi gelmişti Sırıtan

[bu arada dün kitabı bitirdim, ve acayip hüzün bastı içimi, yani Sirius'un olduumu kısmı okurken, gerçeklerin söylendikleri kısımları okurken çok heycanlandım yine Dil Çıkaran bi de Sirius Harry'i evine davet etmişti, işte pter salaı azkabana gitcekti ne güzel olcaktı ama sonra Sirius un ölüceği aklıma gelince bütün o güzel hayallerin içine ediyo Kızgın]

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
catlak
0
Toz
*

Bu üye yasaklanmıştır

isyankarcatlak@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2006, 16:48:36 »

ewt ya bende okurken harry rahata kavuşacak diye çok sevindim ama olmadı naparsın işte
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Harley Quinn

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2006, 19:05:51 »

walla kitap hataları bundada olsada en sevdiğim  kitap olma özelliğini hala koruyor. Snape ve Sirius'un kavgası özellikler süperdi

Ruh
Toz
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2006, 06:31:38 »

hata fln tepemdeki doğru dio ben seviorum bu kitabı o kadar küsür kadı kızındada olurr Sırıtan
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #6 : Mart 24, 2006, 22:28:34 »

walla kitap hataları bundada olsada en sevdiğim  kitap olma özelliğini hala koruyor. Snape ve Sirius'un kavgası özellikler süperdi
hata fln tepemdeki doğru dio ben seviorum bu kitabı o kadar küsür kadı kızındada olurr Sırıtan

zaten şimdiye kadar ki en az hata bulunan kitap bu Kahkaha

bir de melez prens var.. ama o daha yeni Dil Çıkaran

R.A.B.
Şeker
**

mimbulusun siteye geri alınmasını istiyorummm.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2006, 01:42:33 »

kitap güseldi ya ama filmi favorim
shu_damla
ஷº Đąறζ Ăº ஷ
Telve

нєунαт αуαкℓαяıмıη вιçιмιηι ∂єğιşтιя∂ιм

shu.hp_dmla@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2006, 23:40:03 »

Azkaban tutsağı'nın 72. sayfasında Ron," Şu Canavar Kitaplara ne diyorsun? İki tane istediğimizi söylediğimizde tezgâhtar az daha ağlayacaktı." diyor.
Ama 114. sayfada Ron Hagrid'in profesör olduğunu öğrenince kükreyerek, "Başka kim bize ısıran bir kitap gönderirdi ki?" diyor.

One book to charm them all and in gladness bind them.
~Bunu açıklamayacağım, ama size büyü yaptığımı tahmin etmişsinizdir.~[
R.A.B.
Şeker
**

mimbulusun siteye geri alınmasını istiyorummm.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2006, 19:03:47 »

bu kitapta hata çok az neden acaba
TeRs_BeYN
NiL FaN cLuB ( Dinleyiniz: Pelin)
Kakao

beautifully broken... ;D

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2006, 20:25:17 »

*19. bölümde Voldemort’un 15 senedir saklandığı yazıyor, eğer gücünü sadece 12 sene önce yitirmişse niye ekstradan bi 3 sene daha saklanıyor ki?

*3. bölümde Stan Londra’ya gidiş ücretinin 11 sickle olduğunu söylüyor. Ama daha sonra Harry’nin birkaç altın verdiğini söylüyor. Sickle’lar altın değil ki! Gümüş! (Tabii para üstü de almış olabilir.)

R&HR ShiPPeRAvRiL FaN cLuBHaRRy&GiNNy
gözde_red
AFFeT NeFReT eTTiM SenDeN...!!! / Kahve Bahane...
Krema

...PRıSoN ßReaK...! / ...!!! I LoVe YoU RED ...!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2006, 01:29:40 »

benim favori kitabım azkaban tutsağı 5 kere okudum daha doğrusu bütün seriyi 5 kez okudum Sırıtan çok seviom ama yinede favori kitabım azkaban tutsağı hatalar matalar değiştirmez fikrimi Kahkaha
Gökalp
Don Michael Corleone
Telve

the godfather

gokalp94@hotmail.com
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2006, 19:28:56 »

bir hata daha var.

cedric diggory bu kitapta 5. sınıfa gittiği yazıyor. Ama 4. kitapta üçbüyücü turnuvasına katılabilmek için 17 yaşında olması gerek. Yani 7. sınıfa gitmeli.
ginny weasly
kara kartalllll
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2006, 03:35:07 »

benim favori kitabım azkaban tutsağı 5 kere okudum daha doğrusu bütün seriyi 5 kez okudum Sırıtan çok seviom ama yinede favori kitabım azkaban tutsağı hatalar matalar değiştirmez fikrimi Kahkaha
aynen krdeşim ne istiyonuz kitaptan olan olmuş

harry&ginny fun club[img]
a.p.w.b.d
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 26, 2006, 21:34:34 »

ya ama yapılmaması gereken bir hata var.Bu siriusun vaftiz babası olduğunu öğrendiği bölümde hermione bir büyü yapıyor ama hogwarts sınırları dışında büyü yapması yasak nasıl oluyor bu iş ?
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: