Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 09, 2008, 00:18:35  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Algie Amca ve Mimbulus Mimbletonia  (Okunma Sayısı 508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ölümperisi
Şeker
**

AŞK ÇIPLAK AYAKLA ATEŞE GİRMEKTİR

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 27, 2006, 16:51:06 »

Algie Amca ve Mimbulus Mimbletonia

Algie Amca hakkında pek bir şey bilmiyoruz ama bu adam bende bi antipati yarattı. Bilmediğim bir nedenden dolayı sanki adamdan bir kötülük gelecekmiş gibi hissediyorum. Bazı kişilere göre Algie bir ölümyiyen ve Neville’i pencereden atması bir rastlantı değil. Yani kehanetin ikinci çocuğu olduğu için onu öldürmek istiyor. Aynı zamanda büyük annesinin orda döktüğü gözyaşları sevinç gözyaşları değil üzüntü gözyaşları olabilir. Çünkü eğer kehanetten haberi olduğunu düşünürsek, onun büyü dünyasından uzak durması gerektiğini düşünüyor olabilir. Bilmiyorum ama bana sanki Neville çok gizli bir şeyi görmüş gibi geliyor ve bu yüzden ona sürekli hafıza büyüsü yapılıyor. Hafıza büyüsünü yapan kişi büyükanne değil de Algie amca olabilir... Harry’nin bir arkadaşının hayvanının daha animagus olması bence pek hoş olmaz ama Trevor’un ilerde önemli olcağını seziyorum ve Trevor’u da Algie hediye etmişti. Neville’in Hatırlatmacası da Algie’nin hediyeleri arasında sayılabilir. Belki de Algie kötü niyetli değildir, yani hafıza büyüsü Neville’in iyiliği için yapılmış olabilir, ama çok unutkan olduğunu fark ettiği için ona bir Hatırlatmaca armağan etmiş olabilir Algie.

Bunun dışında Neville’in üstündeki bu hafıza büyüsü eninde sonunda kalkacak ve Neville sonunda hatırlayacak. Ayrıca bence Neville kehaneti Harry’den çok önce biliyordu. Beşinci kitapta onun için verdiği mücadele ve konuşmaları çok dikkatimi çekmişti, belki de bir Neville fanı olduğum içindir. Neville önce Harry’nin kehaneti raftan almasını engellemek istiyor sonra da kehanet ÖlümYiyenlerin eline geçmesin diye inanılmaz bir mücadele veriyor. Harry’nin ordaki tek amacı arkadaşlarını o odadan sağ salim çıkarabilmek; kehaneti bir araç olarak kullanıyor... Ama Neville defalarca ‘ne olursa olsun Harry’nin kehaneti onlara (ölümyiyenlere) vermemesini’ söylüyor. Bu zihnimi çok kurcalamıştı.

Bu yazı da Algie’nin Neville’e olan hediyelerinden bahsettim. Algie’nin Neville’e bir hediyesi daha var ki bence üstünde en az Neville kadar gizem taşıyor:

“Mimbulus mimbletonia,” dedi Neville gururla.” Çok çok nadide bir şey,Hogwarts’taki serada bile var mı, bilmiyorum. Prpfesör Sprout’a göstermek için sabırsızlanıyorum. Büyük Amcam Algie, Asur’dan almış bunu bana. Bakalım yenilerini de üretebilcek miyim?”

“Bir-ee-bir şey yapabiliyor mu ?” diye sordu Harry.

“Bir sürü!” dedi Neville gururla. “İnanılmaz bir savunma mekanizması var. Al şu Trevor’u tutu bir dakika...”

Kurbağayı Harry’nin kucağına atıp okul çantasından bir tüy kalem çıkardı. Neville, dili dişlerinin arasında, Mimbulus mimbletonia’yı göz hizasına kaldırdı, kendine bir nokta seçti ve tüy kaleminin ucuyla bitkiyi kuvvetlice dürttü.

Bitkinin üzerindeki bütün çıbanlardan kıvamlı, pis kokan, koyu yeşil bir sıvı fışkırdı. Tavana pencerelere sıçradı, Luna Lovegood’un dergisine bulaştı; kollarını tam zamanında siper eden Ginny şapka takıyormuşa döndü, ama elleri Trevor’un kaçmasını engellemekle meşgul olan Harry’in yüzü olduğu gibi sıvıyla kaplandı. Sıvının gübre gibi iğrenç bir kokusu vardı.Neville’in de yüzü ve gövdesi sırılsıklam olmuştu, hiç olmazsa gözlerindekinden kurtulmak için kafasını salladı.

“Ö-özür dilerim” dedi nefesi kesilerek. “Daha önce denememiştim...”

Burası işte Mimbulus mimbletonia’yla ilk tanıştığımız andı. Ama onun adını sadece burda görmedik kitapta önemsiz olamayacak kadar çok kez bahsedildi. Gryffindor ortak salonunun parolası bile oldu. JK bir şeyleri vurguluyor tabi ki. Bu bitkinin serilerin devamı açısından büyük önemi olduğundan eminim.Mimbulus mimbletonia hakkında çeşit çeşit teori var ve ben bunlardan hatırladıklarımdan bahsedeceğim.

Öncelikle bitki Asur’dan Algie amca tarafından getirildi. Bence bu çok önemli bir şey. Bir kez Asur bir Akdeniz ülkesi ve 4. kitapta Jr. Crouch Neville’e şu kitabı vermişti. “Akdeniz’in Su Bitkileri” Bu karanlık tarafın Neville’i işlerini yürütmesi için kullanabildiğini gösteriyor ve eğer Algie bir ölüm yiyense Mimbulus mimbletonia iyi bir şey olmayabilir.

Başka bir görüşe göre ise ,Neville bu bitkiyi kullanarak ailesini iyileştirecek. Daha önceki yazılarda bahsetmiştim, bir daha bahsetmek istiyorum çünkü orda ufak birkaç eksiğimi gördüm ... Lucius Malfoy St. Mungo’s taki kapalı koğuşu yöneten Şifacıya para yediriyor olabilir. Bence daha önce o koğuş kalıcı hastalar için bir koğuş değildi, daha sonra böyle bir hal aldı, çünkü şifacı içindeki hiçbir hastayı iyileştirmiyordu, bunun için Malfoy’dan para alıyordu. Bunu kanıtlamak için de Kapalı koğuştaki bir hastadan bahsetmek istiyorum. “İki yatak ötede bütün kafası kürkle kaplı bir kadın vardı, Harry ikinci sınıfta Hermione’nin de başına buna benzer bir şey geldiğini hatırlıyordu, ama çok şükür onun hasarı kalıcı olmamıştı” Hermione’nin hastalığını ikinci kitapta Madam Pomfrey birkaç ayda iyileştirebilmişti, yani Hermione’nin St. Mungo’s a yatırılmasına bile gerek kalmamıştı. Ama kapalı koğuştaki bu hastanın aynı türden rahatsızlığı kalıcı ... Neden? Çünkü biri o koğuştaki hastaların iyileştirilmemesi için para ödüyor...

Her neyse konudan iyice uzaklaştım yine galiba Dil Çıkaran Şifacı iyileştirmiyor, peki kim iyileştircek Alice ve Frank Longbottom’u ? Tabi ki de kendini iyice kanıtlamaya başlamış, Btikibilimdeki başarısı tartışılmaz olan oğulları Neville.

Ve işte bunun tedavisinde de Mimbulus mimbletonia’yı araç olarak kullancak , deniliyor. Bitkinin çıkardığı bir salgı var bununla Alice’in birşeyler ifade etmek istediği sakızı kullancak, tedavi için bir iksir ya da ilaç oluşturabilmek için. Eh, Neville iksirde biraz başarısız, ama bunun sebebinin tamamen Snape’in onun üstündeki baskısından kaynaklandığını düşünüyorum. Kulağa mantıklı ve hoş geliyor. Ama gizemli bitkimiz hakkındaki söylentiler bu kadarla kalmıyor.

Başka birşeye göre de Mimbulus mimbletonia Harry’i temsil eden bir benzetme . İnanılmaz bir savunma mekanizması olması, Harry’yle bağdaştırılıyor. Harry’deki gizli güçten bahsediyorum tabiki de . Ve de Harry dokunulmaz ! Mimbulus mimbletonia gibi ! İlginç değil mi ?

LUNA LOWEGOOD: SEN HARRY POTTER'SIN
HARRY: BİLİYORUM
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Algie Amca ve Mimbulus Mimbletonia
« Eklendi: Ağustos 09, 2008, 00:18:35 »

Cho_Chang
Hazinesi neredeyse kalbi oradaymış...O zaman niye kimse Gringrotts'a aşık değil:S
Role Playing
Telve

Kıbrıs Tatilcisi :D Özleyin beni:P

sementa_winx@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2006, 16:57:10 »

merhaba
öncelikle teorilerin çok akıllıca.çok beğendiğimi belirtmek isterim.bu yüzden sana +bal Gülümseyen Gülümseyen
ve ufak bir yanlışın var.bunu da belirteyim.Neville'e  hatırlatmaca büyükkannesı tarafından hediyee edildi Göz Kırpan
ve hafıza büyüsü konusunu anlamadım. Göz Kırpan
sevgiler

... Haber vermeden gelme, zor olur;
Ürker tenhalığım, kıskanır ağlar belki,
Ama ben ağlayamazsam gücenme ne olur; Gözlerim bitti...

Feridun Düzağaç

Türk'üz doğruyuz Anti-Tokio'cuyuz...
Mls hp
вιттєяѕωєєт.«3
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2006, 18:33:03 »

Alıntı
Başka bir görüşe göre ise ,Neville bu bitkiyi kullanarak ailesini iyileştirecek. Daha önceki yazılarda bahsetmiştim, bir daha bahsetmek istiyorum çünkü orda ufak birkaç eksiğimi gördüm ... Lucius Malfoy St. Mungo’s taki kapalı koğuşu yöneten Şifacıya para yediriyor olabilir. Bence daha önce o koğuş kalıcı hastalar için bir koğuş değildi, daha sonra böyle bir hal aldı, çünkü şifacı içindeki hiçbir hastayı iyileştirmiyordu, bunun için Malfoy’dan para alıyordu. Bunu kanıtlamak için de Kapalı koğuştaki bir hastadan bahsetmek istiyorum. “İki yatak ötede bütün kafası kürkle kaplı bir kadın vardı, Harry ikinci sınıfta Hermione’nin de başına buna benzer bir şey geldiğini hatırlıyordu, ama çok şükür onun hasarı kalıcı olmamıştı” Hermione’nin hastalığını ikinci kitapta Madam Pomfrey birkaç ayda iyileştirebilmişti, yani Hermione’nin St. Mungo’s a yatırılmasına bile gerek kalmamıştı. Ama kapalı koğuştaki bu hastanın aynı türden rahatsızlığı kalıcı ... Neden? Çünkü biri o koğuştaki hastaların iyileştirilmemesi için para ödüyor...

ya bn bu yüzü kürk gibi bişile kaplı olan hasta konusunda bişi sölimek istiyorum.harry orda  2.yıllarında hermione'ninde başına buna benzer bişi geldiini sölüyodu.yani o kadının hastalığı hermione'nininkinden farklı bişi.ayrıca şu st.mungo da mr. ve mrs. longbottom'ı parayla tutma konusu ilk başta mantıklı geliyo insana ama yani pekte sanmıyorum aslında.o zaman şifacılar kısaca önce onları iyileştirip soora yeniden fln delirtiyolar ki buda çok saçma oluyo
bide şu neviile'ın bitkisi hakkında katılıyorum çünkü jkr o mimbulus mimbletona (böleydi yazılışı galiba) yı sadece öle eğlence olsun die koymamıştır.7.kitapta bu konu hakkında bişi çıkablr

Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2006, 18:46:10 »

Ama Neville'yi pencereden aşağı atmasının sebebi onun sihirbaz olup olmadığını öğrenmek istemesi değilmiydi?

-What is a heart?
-Will i find it if i rip your chest apart?
-Will i find it if i crack open your skull?
ölümperisi
Şeker
**

AŞK ÇIPLAK AYAKLA ATEŞE GİRMEKTİR

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2006, 20:00:34 »

ama sadece Neville ve diğerlerine hissettirilen bu. bilioruz ki Harry quditthc oynarken düştüğünde hep bitarafları kırılıo. daha yeni bi çocuğu pencereden aşağı atmak sence ne kadar mantıklı HP de bile

LUNA LOWEGOOD: SEN HARRY POTTER'SIN
HARRY: BİLİYORUM
Nélindë Urithrawiel
~Lostie and a Waterbender :P :)
Demleme Çay

'You want me to express myself? Leave me alone!'

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2006, 23:36:35 »

çok mantıklı bir teori. malfoy'un frank ve alice longbottom'ın iyileşmemesi için para ödüyor olabileceği daha önce aklıma gelmişti ve gerçekten böyle bişey olabilir. bu arada j.k.rowling'e alice'nin her geldiğinde neville'e sakız vermesi bir ipucu olabilir mi diye sorulmuştu o da hayır sadece bir yakınımın hastası her geldiğinde ona sakız veriyor bu yüzden öyle yazdım falan demişti..
« Son Düzenleme: Ekim 22, 2006, 23:40:13 Gönderen: Nélindë Urithrawiel » Logged

Water.. Earth.. Fire.. Air..

~
"She lied to you! She was protecting
the last Waterbender." [~Katara]
"But for me, it takes all mistakes
I made in my life, and shoves
them back to my face." [~Zuko]

~~
Türkiye        Cafemi Seviyorum !
Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2006, 19:07:47 »

ama sadece Neville ve diğerlerine hissettirilen bu. bilioruz ki Harry quditthc oynarken düştüğünde hep bitarafları kırılıo. daha yeni bi çocuğu pencereden aşağı atmak sence ne kadar mantıklı HP de bile
Bilmem belki amcası biraz uçuktur.Hem öldürmek isteyeceğini zannetmiyorum.Öldürmek istese bile aşağı atmak yerine sihir falan yapar.

-What is a heart?
-Will i find it if i rip your chest apart?
-Will i find it if i crack open your skull?
Frank McCourt
Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler. (Oscar Wilde)
Role Playing
Telve

y@rock.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2008, 23:24:02 »

Yahu bu beşinci kitapta değil miydi?

“Müzik, izledikten bir saat sonra unutup hayatınıza aynen devam ettiğiniz o salak fimler gibi değildir. O sizi bir şeyler yapmak için ateşlendirmelidir. Sanatın, insanların bok içinde yüzmekten memnun olduğu şu dönemde herşeyi değiştirebileceğini düşünmek belki safça olabilir, ama Jack Nicholson’un One Flew Over the Cuckoo’s Nest'de dediği gibi: En azından denedim, kahretsin... En azından bunu da yapmış oldum...” (Darren White)
İrUzY
~ kronik çatlak.. :D
UU Seherbazları
Demleme Çay

jim jim jim jim"im ::)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2008, 18:45:47 »

Ama Neville'yi pencereden aşağı atmasının sebebi onun sihirbaz olup olmadığını öğrenmek istemesi değilmiydi?
evet denemk için yapmıştı Acayip
bide  ben bu teorileri 7. kitabı okumadan önce okusaydım kesinlikle doru diyebilirdim ama şimdi görüyoruzki seri bitti amabunlarla ilgili herhangi bir gizem ortaya çıkmadı Terleyen
« Son Düzenleme: Mart 06, 2008, 19:09:20 Gönderen: İrUzY » Logged

..MisSGuaRD'a imza ve avatar icin mucuklardan bir gökkusagi..

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: