|
Arna Belorn
|
 |
« : Ocak 12, 2006, 02:10:42 » |
|
Gözleri bakmaya alışkın olmayan manzaraya odaklandı. Karşısındaki ovada küçük bir şeyler dışında her şey normal görünüyordu. Kuşlar ötüyor otlar rüzgarın esiş yönüne doğru hareket ediyordu.
Ovanın ortasında da kocaman bir meşe ağacı duruyordu. Dallarını dua eden insanların kolları gibi gökyüzüne kaldırmıştı. Belki yüz yıllıktı ; ama şu an için ağacın yaşı önemli değildi. Aysa ovaya bakmaya devam etti. Aslında bakmaktan başka bir şey yapamıyordu. Meşe ağacının kenarlarında insanlar vardı. Kimisi yere kapaklanmış kimisi de dua ediyordu. Hepsinin gözleri aynı yerdeydi.
Dallardan birinin üzerinde sallanan bir kadın vardı. Kocaman ve kalın bir halatla boynundan bağlanmıştı. Dili dışarı çıkmış boynuna kan oturmuştu. Üzerindeki kırmızı ipekten elbise otları savuran rüzgarın estiği yönde hareket ediyordu. Ağacın yaprakları sanki yas tutarmış gibi buruşmuştu.
Aysa hala bakıyordu ve bedeninin uyuştuğunu bile hissetmedi. İstem dışı olarak yere diz çöktü. Aslında diz üstü toprağa düştü. Gözleri hala asılan kadındaydı ; ama bir fark vardı. Şimdi göz yaşı bezleri harekete geçmişti ve hayatında hiç olmadığı kadar çok şiddetle ağlıyordu. Mahvolmuş bir görüntüsü vardı.
Ağzını araladığının farkında olmadan ağzı aralandı. Bir insandan çıkması çok şaşırtıcı olan bir ses çıktı ağzından. Ağacın etrafında dua eden ve ağlayanlar bir anda Aysa' ya bakmaya başladılar. Kız sanki orda hiç kimse yokmuş gibi hala ağaçtaki kırmızı ipeğe bakıyordu.
'Bitti. Her şey bitti. Lanet olsun neden beni de asmadılar ?'
Tek aklından geçen bunlar olmuştu. Ve düşünceleri bir deniz kaplumbağasının suyun üzerine uzattığı kafası gibi havayı yararak ses tellerinde duyulur hale geldiler.
"Annecim. Lanet olası aşağılıklar. Bunu size ödeteceğim. Yemin ederim. Annee. Lütfen anne...!"
Kalan son gücüyle ağaca doğru koşmaya başladı. Onu gören dua edip ağlayan kişiler kaçıştılar.
Delirmiş gibi bir hali vardı. Gözleri aşı derece büyümüştü ve ağlama ifadesi olmadığı halde gözlerinden yaşlar akıyordu. Annesine doğru koşturdu. Uzandı, yapabileceği hiçbir şey yoktu.
Yüksekti çok yüksek.
Annesinin ayak baş parmağını tutabildi ancak. Tutunca olanlar oldu. Ölü bedenin ağırlığı ile bağlandığı dal kırıldı ve kızı meşe ağacının gölgesinde yere serdi. Aysa annesini ölü bedeni altından hiç kalkmaya çalışmadı. Sadece onu daha çok sardı, kollarını öptü, kokusunu içine çekti nede olsa bir daha asla bu kokuyu duyamayacaktı...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2006, 03:02:07 Gönderen: Arna »
|
|
Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.
Oscar Wilde
|
|
|
|
|
|
Arna Belorn
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2006, 02:12:16 » |
|
İlk başlığı açmanın onuru ve guru içindeyim Yazı alıntı değil. Hepsini ben yazdım  Yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi bekliyorum
|
|
|
|
|
|
Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.
Oscar Wilde
|
|
|
|
Fantasticc
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2006, 02:30:42 » |
|
siteye bir alkış smlesi koymamız lazım...  çok güzel olmuş!!! ama kısa sürede yazdın sanırım, çünkü bir ya da iki yerde eksik yazı vardı, sanki kontrol edilmemiş gibi. ( örneğin: "Gözleri aşı derece büyümüştü") ama çok sevdim. bu sanki uzun bi hikayeden alıntı gibi? başı ya da devamı var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sangre
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2006, 02:41:47 » |
|
Gerçekten baya güsel olmuş... Hikaye bölümü açılsın die ısrar ettiğin kadar warmış  ellerine sağlık  Küçük bi ekleme : Fant sert espresso olmuşsun geçmiş olsn  (sıcak çikolatada kalmak istiodn ya ondan geçmiş olsn dedim  )
|
|
|
|
|
|
The Seven Deadly SinsSuperbia Luxuria Gula Avaritia Acedia Ira Invidia
|
|
|
|
Fantasticc
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2006, 02:47:56 » |
|
Küçük bi ekleme : Fant sert espresso olmuşsun geçmiş olsn  (sıcak çikolatada kalmak istiodn ya ondan geçmiş olsn dedim  ) evet ben de az önce fark ettim bu yüzden şimdi rütbe isimlerini değiştiriyorum  (hilekar admin Fant!  ) bu arada ben de buraya merih'e yazdığım hikayeyi koyabilirim  ama önce izin almam lazım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arna Belorn
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2006, 02:48:55 » |
|
siteye bir alkış smlesi koymamız lazım...  çok güzel olmuş!!! ama kısa sürede yazdın sanırım, çünkü bir ya da iki yerde eksik yazı vardı, sanki kontrol edilmemiş gibi. ( örneğin: "Gözleri aşı derece büyümüştü") ama çok sevdim. bu sanki uzun bi hikayeden alıntı gibi? başı ya da devamı var mı? Kısa sürede yazdım ama üzerinden geçildiği halde eksiklikler var. İlham bir anda geliyor kaçırmadan yazıyorsun  Gördüün hataları düzeltebilirsin sorun olmaz Bunun devamını düşünmüştüm. Yani kız annesinin geçmişine gitmesi lazımdı. Bunun bir başlangıcıda vardı. Sonra onların gereksizliğini düşündüm. Değişik bir şey yapmak istedim ve okuyanı Aysanın dünyasına bir anda çektim. Onu tanıtmadan bilmeden Aysayı yaşatmak istedim. Kısaca monotonluktan çıkmak istedim Gerçekten baya güsel olmuş... Hikaye bölümü açılsın die ısrar ettiğin kadar warmış  ellerine sağlık  Ehe boşuna söylemiyorum açın diye  Daha öykülere devam edicem. Hatta minik bir öykü dizisi düşünüyorum. Yeni öykü yarına Yorumlar için teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
Oscar Wilde
|
|
|
|
Fantasticc
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2006, 02:54:27 » |
|
ben böyle şeyler okurken, bazı küçük güzel ayrıntılar çok dikkatimi çekiyor. Bu hikayede de vardı. mesela: İstem dışı olarak yere diz çöktü. Aslında diz üstü toprağa düştü. çok güzel bi tasvir.  ve dediğin gibi aysa'nın hislerini görebiliyoruz. kısa zamanda iyi yansıtmışsın bunu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arna Belorn
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2006, 02:57:29 » |
|
Zaten güzellik ayrıntılarda gizlidir  Beğendiğine gerçekten sevindim Bu arada bir tane daha var ama onun üzerind ebaya baya bir uğraşmam lazım. Editlenmiş hali silinmiş. Yazıların kayık paragrafların belli olmadığı hali kalmış o yüzden ancak yarına hazır olur  (birini beni öldürsün)
|
|
|
|
|
|
Oscar Wilde
|
|
|
|
Harley Quinn
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2006, 11:07:50 » |
|
sürükleyici cümlelerin var çok beğendim devamını okumak isterim  Fant'a katılıyorum alkışlayan bir smiley şart. bi de bende alkışlayan smiley war mı diye bakınırken bunu buldum  koyayayım bari buraya   içimde kalmasın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d@nger
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2006, 13:37:39 » |
|
iyiki böyle bi bölüm açılmış yaaa çok güsel olmuş (içten bir alkışı hak ettin) eğer sen yazdıysan ki sen yazmışsındır!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arna Belorn
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2006, 15:28:34 » |
|
Alkışlar için teşekkür ederim hepinizew  Smiley süpermiş iyiki böyle bi bölüm açılmış yaaa çok güsel olmuş (içten bir alkışı hak ettin) eğer sen yazdıysan ki sen yazmışsındır!
Ben yazdım ve şüphe duyman bile beni üzdü. Gene de alkışların için saol 
|
|
|
|
|
|
Oscar Wilde
|
|
|
|
Eumelia
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2006, 18:03:10 » |
|
aaaaaaaaaiiiiiiiii çok beğendim. Okurken sanki olanları ben yaşadım gibi geldi.  Cümleler çok sürükleyici. Tebrikler !!!
|
|
|
|
|
|
 Lekker als snoepjes met een sterretje op haar gedachten. Met haar paarse handen komt ze weer om de harten te versieren. Een lichtje daarin te zetten om alles wat je niet kan zien te laten zweven...
~ Emu
|
|
|
|
Arna Belorn
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2006, 20:28:05 » |
|
Beğenmene çok sevindim teşekkürler
|
|
|
|
|
|
Oscar Wilde
|
|
|
|
Laila
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2006, 20:42:49 » |
|
tek kelimeyle muhteşem
|
|
|
|
|
|
 3 4 5 4 3 Hayranım sana Aslı!!  Kurban bayramında görüşürüz :'(
|
|
|
|
Olwen
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2006, 11:51:46 » |
|
yaa çok güsel olmuş, o tasvirler falan acayip farklı olmuş ya nası diim insana hissettiyriyo nası bi duygu olduunu falan, gerçekten çok güsel yazmışsın, eline salıık ve tbrk ayrıcaa, eğer ki bu başıysakesinlikle devam ettirmelisin, dediin gibi bu geçmişe gitme olaysı falan olabilir :clap: 
|
|
|
|
|
|
  Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
|
|
|
|