Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 02, 2008, 09:55:17  

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Oyuncakçı~  (Okunma Sayısı 2916 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Hayal Cennetin Gözyaşları
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2006, 14:30:23 »

Yazıcam en kısa zamanda okuduğun için teşekkür ederim Gülümseyen

Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.

Oscar Wilde
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Oyuncakçı~
« Eklendi: Aralık 02, 2008, 09:55:17 »

Mustafa.tr
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2006, 21:20:00 »

Çok kısa olmuş, yetmedi bu, devamını bekliyoruz.
Eumelia
ToXic Tears
Yönetici
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 15, 2006, 21:51:26 »

Eft eft eft bnde bekliyorum devamını. Kısa olmuş çok çok Şaşırmış Sırıtan

Lekker als snoepjes met een sterretje op haar gedachten.
Met haar paarse handen komt ze weer om de harten te versieren.
Een lichtje daarin te zetten om alles wat je niet kan zien te laten zweven...

~ Emu

Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2006, 21:57:18 »

:S

Bende devamını merak ediyorum açıkcası Kahkaha ama öyküdeki anlatımı tekrar bulabilmem için normal hayatımı düzene sokmam lazım. Bunun içinde biraz beklemek zorundayız Sırıtan

Yanlız söz yazarsam hemen koyucam buraya.

Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.

Oscar Wilde
Silence
Süt
*

Isn't something missing? Isn't someone missing me?

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 16, 2006, 21:38:38 »

konu gerçekten ilgi çekici..güzel yazmışsın gerçekten beğendim Gülümseyen devamını da getr bnce Göz Kırpan

Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 19, 2006, 02:58:23 »

aiii bu da çok güsel ve sürükleyici... sanki daha önce buna benzer bişi okudum yada izledim hissine kapıldım yaaa, çok güsel yazmışsınn, betimlemelerin yine daıtmış zaten

tbrk yine yine :clap: Gülümseyen
devamını bekliyoruzz =)

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 03, 2006, 23:38:47 »

İşte oyuncakçının devamı Gülümseyen

Gece gittikçe derinleşti. Ay batmak üzereyken oyuncakçı, oyuncak dükkanının üst katına çıktı. Üst kat çok güzel döşenmiş bir çatı katıydı. Sıradan bir yatak odasını andırıyordu. Sağ tarafta yuvarlak bir pencere, onun tam karşı hizasında bir yatak, baş ucu sehpası , sanırım okuma saatleri için kullanılan yumuşak görünüşlü bir koltuk vardı oda da. Bu odaya bakan birisi “ bu oda ya çok zengin bir çocuğa ya da bir oyuncakçıya aittir” der çünkü her tarafta küçük büyük şişman kısa uzun zayıf bir sürü oyuncak var. Yerlerde, masalarda, yatağın üstünde, pencerede. Yalnızca sehpanın üzeri ayrı olarak temizlenmiş gibi. Sanki birinin oraya bir şey koymasını bekliyormuş gibi duruyor.

Oyuncakçı elinde yeni yaptığı sıcak gülümsemesi olan kuklayla beraber odaya girdi. Kuklayı incitmekten korkuyormuş gibi narin bir şekilde kuklayı sehpanın üzerine koydu.

“ Şimdi güzel bir uyku çekelim. Böylece sen de benden alman gereken anıları almış olursun” dedi. Küçük kukla oyuncakçıya göz kırparak hemen uykuya dalmış gibi göründü. Oyuncakçı iç çekti. Üzerini değiştirmek için yuvarlak camın yanındaki dolaba gitti. Günlük kıyafetleri çıkartıp uyku kıyafetlerini giydiğinde yatmaya hazırdı ama o bekledi ve tavana baktı.

“Lütfen bu seferde aynı şey olmasın” dedi ve sıcak olmayan yatağına girip derin, çok derin bir uykuya daldı.

Aynı rivayetin devamında kuklacıları ya da oyuncakçıları ilgilendiren detaylar bulunur. Bu rivayette kuklayla ona can isteyen kişi bir gece aynı oda da yatmak zorundaymışlar. Kukla bu uyku sırasında oyuncakçıdan istediği anıları alır ona göre kendisini şekillendirirmiş.

Kuklacının uyumasının üzerinden sanırım kırk beş dakika falan geçmişken sıcak gülümsemeli kukla gözlerini açtı. Bir eliyle iplerini eline alarak oyuncakçının yatağına neşeli bir biçimde atladı. Atlarken şapkasındaki ufak zil çaldı. Kukla başını sağ sola sallamayarak şapkadaki zilin sesine göre dans etmeye başladı. Küçük ve tombul ayaklarıyla zıplaya zıplaya başına doğru gitti. Suratında sıcacık ve kocaman bir gülümsemeyle oyuncakçının ağzını zorlanarak açtı. Bu hareketleri yaparken hep çizgi filmler de  gözüken neşeli şeyler gibiydi. Oyuncakçının ağzı tamamen açıldığında küçük kukla neşelin bir şekilde adamın ağzından içeriye girdi.

Küçük kukla pembe bir koridorda duruyordu. Burası oyuncakçının anılarının olduğu bölüm sanırım. Kukla şapkasındaki zili çaldırıp zıplayarak ilerlemeye devam ediyor. Koridor boyunca binlerce tablo asılıydı. Her biri mükemmel görüntüde. Küçük kukla güzel bir evin önünde yaşlı bir çiftin durduğu tablonun önünde duruyordu. Elini çok hafifçe kaldırıp tabloya dokundu.

Bir anda şehir alt üst oldu. Gök ile yer birine girdi. Her şey normal haline döndüğünde gözlüklü bir erkek çocuğunun çok büyük ve güzel bir evin önünde beklediğini gördü kukla. Hızla çocuğun yanına koşturdu. Bir çok kere takıldı ve düşmekten son anda kurtuldu. Gözlüklü çocuk – ki bu çocuk oyuncakçının ta kendisiydi - anne ve babası olması gereken yaşlı çifte doğru adımını attı.

“ Haydi oğlum sen istersen yeni arkadaşlarınla oynayabilirsin. Biz babanla yeni evimizde oturuyor olacağız” dedi kadın ve yıllardır süren bir aşkın bakışlarıyla baktı eşine. Eşi karısına sıcak bir gülümsemeyi çok görmedi. Kol kola girip evin kapısına doğru yürümeye başladılar. Çocuk dev bir pasta görmüş gibi bakıyordu karşıdaki çocuk parkına. Parkta bir çok çocuk salıncakta kaydırakta ve başka başka oyuncaklarda oynuyorlardı. Çocuk hızla koşmaya başladı parka doğru. Her adımda rüzgar saçlarını kaldırıyordu. Çok güzel bir gülümsemesi vardı fakat ne yazık ki bu gülümseme arkadan gelen bir patlama sesiyle dehşete dönüştü. Çocuk yere yuvarlandı. Gözlükleri gözünden düştü ve anında bir taşa çarparak paramparça oldu. Yerden kalkmaya çalıştı ama kahve rengi pantolonu çamura saplanmıştı. Pantolonu çamurdan çıkartmaya çalıştı ve sonunda ayağa kalkabildi. Yeni ve büyük evlerine doğru baktı.

Biraz önce mutlu anne babasının kol kola birbirlerine hala aşık bir şekilde girdiği güzel ev şu anda alev alevdi. Tüm ev ve evin bahçesi yanıyordu. Evden gelen ısı o kadar fazlaydı ki caddedeki karlar ve buzlar bile erimiş pırıl pırıl asfalt ortaya çıkmıştı. Çocuk eve doğru koşturmaya başladı. Her adımda saçını hafifçe kaldıran rüzgar şimdi sıcaklığı ile yumuşacık yanakları yakıyordu. Küçük çocuk o kadar hızlı koşuyordu ki sonunda ayakları birbirine dolandı ve yere yüzüstü düştü. Kayarken avuç içleri parçalandı. Yüzünü kardan kaldırmayı başardığında uzaktan siren seslerini duydu.

Küçük kukla oyun parkının hemen yanındaydı ve sıcak gülümsemesinde bir değişiklik olmuştu. Şimdi daha çok korkmuş ve acı çekmiş gibiydi ifadesi. Kukla iplerinden bir tanesini kavradı ve aşağıya doğru çekti. O anda dünyanın yer çekim konunu bir kez daha kayboldu.

Küçük kukla yeniden koridordaydı. Sıcak gülümsemesi acı ve kederle dolmuştu. Ağlama yeteneği olsaydı şu anda hüngür hüngür ağlayacağına eminim. Yürümeye devam etti. Bu sırada bir çok tablo geçti. Hepsine dikkatle ve büyük bir istekle baktı. Hüzün ve keder izleri yüzünden silinmişti. Şapkasındaki zili çaldırmak için başını sağa sola doğru sallayıp yürüyordu. Bir tablo dikkatini çekti. Yine bir ev vardı tabloda. Bu ev daha güzel ve daha gösterişliydi. Merakla tabloya bakmaya devam etti. Küçük elini tabloya kadar kaldırdı ve dokundu. Birden tüm şehir altüst oldu. Yeniden anıların gölgesi küçük kuklayı sardı.

Güzel bir evin bahçesinde duruyordu küçük kukla. Ev bembeyaz bir boyayla boyanmıştı. Çatısı  çevredeki evlerden on kat daha güzeldi. En yukarıda küçük yuvarlak bir pencere vardı. Küçük kukla zıplaya zıplaya evin ön kapısına doğru koşturdu.

Evin önünde etekleri pırıl pırıl parlayan pembe taşlarla süslü ve saçlarında değerli oldukları güneşin ışığını tüm güçleriyle parıltıya dönüştürmesinden anlaşılan taşlar bulunan bir gelin vardı. Gelinin yanında da  Kuklanın damat olduğu hemen anladığı koyu bir siyah takım elbise içinde Oyuncakçı duruyordu. Karşıdan o kadar mutlu görünüyorlardı ki küçük kukla şapkasının ziliyle dans ederek çiftin peşine takıldı. Yeni evlenmiş çift evin kapısına giden merdivenleri el ele ve hafifçe dua mırıldanarak çıktılar. Kapıya vardıklarında Oyuncakçı altında bu evin aynısının bir küçük modeli olan anahtarlıklı anahtarını çıkarttı. İkisi birden anahtarı tutup kapıyı açtılar. Kapı onlara direnmeden yumuşak bir şekilde açıldı. Yeni bir hayat vardı önlerinde. Mutlu çift birbirlerini sevgiyle öptüler. Kuklanın gülümsemesi gittikçe daha çok büyüdü. Ellerinden biri ipinin üzerine gitti ve onu çekti. Sıcaklık kuklayı sardığında kukla yeniden koridorda olduğunu anladı.

Küçük kukla biraz önce gördüğü evin olduğu tabloya biraz daha baktı. Yüzünde çok tatlı ve sıcacık bir gülümseme vardı. Yürümeye başladı. Sağda solda tablolara baktı. Hiç birini beğenmedi sanırım o yüzden hoplayarak yürümeye devam etti. Birinin önünde durdu. Tablo da bir evin mutfağı vardı. Mutfak küçük ve gösterişsizdi ama mutfakta çokça zaman geçiren birinin olduğu hemen anlaşılıyordu. Büyük davetler için değil de baş başa bir çiftin oturacağı masa vardı. Masanın üzeri yeni yenmiş bir yemeğin izlerini taşıyordu. İki kadeh ve bir küçük çiçek vardı masada. Tabaklarda ne olduğunu bilmediğim bir yemeğin kırıntıları duruyordu. Mutfak penceresinden içeriye yeni doğan güneşin ışığı girmekteydi ve bunu gören küçük kukla daha bir yoğunlukla bakmaya başladı tabloya. Bunu sevmişti. Büyük bir merak olan gözleriyle tabloya bakamaya şehrin yeniden altüst olmasını beklemeye başladı. Parmağını tekrar uzatıp tabloya dokundu. Beklemesinin karşılığını aldı.

Mutfak sıcaktı. Sıcacıktı. Küçük kukla havayı kokladı. Bunu yaparken o kadar sevimliydi ki küçük bir kız görse onu kucaklamaktan kırabilirdi. Hava da hafif bir parfüm ve yemek kokusu vardı. Sabahın bu saatinde yemek yenmediğini az çok bilen kukla daha da meraklandı. Mutfağın kapısından dışarı çıkmak üzereyken mutfağın bahçe kapısı büyük bir hızla açıldı. İçeriye biraz yaşlanmış ama hala gençliğini yaşayan Oyuncakçı girdi. Küçük kukla yerinden sıçarı çünkü oyuncakçının yüzündeki ifade onu çok korkutmuştu. Hemen bir dolabın rafına tırmanmaya başladı. Kendi kadar bir vazo bulup arkasına geçtiğinde oyuncakçıya bakmaya cesaret buldu.

“ Lanet olsun. Binlerce lanet üzerinize olsun. “ dedi oyuncakçı gür ve sıkkın bir sesle. Mutluluğu yok olmuştu. Yüzünde damat elbisesiyle bulunan gülümsemesi yoktu. Küçük kukla oyuncakçının yüzünde bir şey gördü ve ürktü. Oyuncakçının gözlerinden sular akıyordu. Küçük kukla biraz düşündükten sonra bunların göz yaşı olduğu sonucuna vardı.

Küçük kukla tam vazonun arkasından çıkmış oyuncakçıya “merhaba” diyeceği sırada mutfak kapısı bir kez daha açıldı. Bu sefer daha yavaş ve zarif bir şekilde kapı arkaya dayandı. Küçük kukla vazonun arkasına geri sıçradı ve gelene baktı. O daha önce gördüğü gelindi. Şimdi üzerinde çiçekli bir elbise vardı. O kadar güzel ve yumuşak bir kumaşı vardı ki kadının belini kavramış ama onu sıkmıyormuş gibi görünüyordu.

“ Üzülme” dedi kadın yumuşak bir sesle. Gözlerini elleriyle kuruladı “ Bak bana ben üzülüyor muyum hiç? “ dedi.

“ Bana oyun oynama” dedi oyuncakçı büyük bir öfkeyle yerinden kalkarak. Karısının yüzüne baktı. Öfkesi bir anda geçti. Hafif adımlarla karısının yanına gitti ve kırmaktan korkarcasına elini ellerinin içine aldı. “ Üzüldüğünü biliyorum. Şimdi ayakta durmayı bırak ve otur lütfen. “

Kadın kocasının dediğini dinledi. Biraz önce oyuncakçının kalktığı tabureye sanki bir melekmiş gibi oturdu. Küçük kukla kadının o kadar yumuşak oturmasının sırrını merak etti. Ayağa kalktı ve vazonun arkasına onu taklit ederek oturmaya çalıştı. Yaparken kadın gibi ayağını katladığı için şimdi ayağı tahta popusunun altındaydı. Kırkırdadı ama çok yumuşak bir kıkırdama olmasına dikkat etti.

“ Evet üzülüyorum. “ dedi kadın. “ Bir anne çocuğunu kaybedince üzülür ama bun çok fazla büyüterek bir şey elde edemeyiz. Daha çok gözyaşı ve hayal kırıklığı yaşarız. Bunun için sana ihtiyacım var. Lütfen güçlü ol. “

Herkesin başına gelebilecek olan sıradan bir olaydı onların başına gelen. Her aşk ve hayat hikayesinde sıkça karşılaşılan bebek kaybıydı onların yaşadıkları. İkisi de bunun üzerine çok öykü okumuşları ama yaşadıklarında bunun anlatıldığı kadar kolay olmadığını gördüler.

Oyuncakçı karının yanına diz çöktü. Bir elini tekrar avucunun içine alarak anlına koydu. Hıçkırarak ağlamaya başladı. Kadında ağlıyordu. Göz yaları kadının yanağında o kadar yumuşak iniyordu ki kuklanın içi acıdı. Küçük kukla o anda çok fazla ağlamak istedi. Gülümsemesi kayboldu onun yerine hüzün ve acı bir gülücük kondu yüzüne.

“ Geçecek” dedi kadın. “ Eminim geçecek hayatım. Üzülme artık. “

Küçük kukla iplerinden birini çekti ve kendini koridorda buldu yeniden. Şapkasını çıkarttı. Zilin neşeli sesi onu mutlu etmiyordu artık. Küçük cebine zili içeri gelecek şekilde tıkıştırdı şapkayı. Hoplayarak yürümediğinin farkına varmadan tabloları dolaşmaya devam etti.

Sert kış ülkeyi etkisi altına almaya ve bırakmamaya devam ediyordu. Ülkenin her yerinde resmi iş yerleri ve okullar tatil edilmişti. Edilmeyen iş yerleri de boştu zaten. Kış o kadar sert o kadar acımasızdı ki yaşlı insanlar gençlere bunun dünyanın sonu olduğunu söylüyorlardı. Bu şehir şu anda gecenin çok ileri saatlerini yaşıyorlardı. Biraz sonra ise yeni bir günün habercisi güneşin ilk ışıkları ile uyanacaklardı. Horozlar ya da diğer kuşlar ötmeyecekti çünkü hepsi ya soğuktan yuvalarına sığınmış ya da donmuştu.

Meydanın arkasındaki sokaktaki oyuncakçı gece bırakılan şekilde duruyordu. Oyuncakçı dükkanındaki tek değişim vitrindeki kukladaydı. O alaycı bir sırıtışı olan ve yoldan geçenlerin bakmamayı tercih ettikleri kukla şimdi uzaklara dalmış gibi bakıyordu. Hayal görmek güzeldi ama bu hayalleri birinin kabusu yapmak bu kukla için vazgeçilmez bir zevkti.

Oyuncakçının yatak odasında her şey yolundaydı. Minik kukla sehpanın üzerinde değildi. O şu anda kendi karakterini belirlemekle meşguldü ve oyuncakçının iyi ve kötü anılarının arasındaydı. Oyuncakçı ise bir kabus görüyor olmalıydı. Suratında diğer insanların uyuduğu zamanki huzurlu ifade yoktu. Bunun yerine daha sert bir cehre ve acı çeken bir ruhun kafese tıkıldığını belli eden dudakları vardı. Bu acının vitrindeki alaycı sırıtışlı kukladan geldiğini bilmesem de tahmin etmekte zorlanmıyorum ..

--------------

Devamı yazdım en kısa zamanda temize çekip yayınlıyorum Kahkaha Umarım hoşunuza gider.

« Son Düzenleme: Şubat 03, 2006, 23:40:30 Gönderen: Arna » Logged

Oscar Wilde
Ruh
Toz
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2006, 23:52:38 »

ellerine sağlık kesin güzel olmus.. gözlüklerimi tamirden aldım gün uzun bi yorum yapıcm Göz Kırpan
Eumelia
ToXic Tears
Yönetici
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 04, 2006, 00:10:11 »

woooaww çok ilginç bi hikaye yavss... Çok güsel =)

Tebrikler! =) Devamını çok merak ediyorum Sırıtan

~ Emu

Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 04, 2006, 00:14:37 »

ellerine sağlık kesin güzel olmus.. gözlüklerimi tamirden aldım gün uzun bi yorum yapıcm Göz Kırpan

( WOHOOOOO AVATARA BAAAAK : ağız sularının akıntı sesleri. Sağ fare hareketi ile " save image as" )

Teşekkür ederim. Okumadan güvendiğine sevindim Kahkaha İnşallah beğenirsin Gülümseyen

woooaww çok ilginç bi hikaye yavss... Çok güsel =)

Tebrikler! =) Devamını çok merak ediyorum Sırıtan

Sen artık sabit okuyucu kitlemin içindesin Kahkaha Okuyacağını biliyordum Kahkaha

Çok teşekkürler sana da. Beğenmene çok sevindim. Devamında pek fazla sevineceğin bir şey olmayacak. Hatta daha da kötüsü olucak olayların. Bakalım Kahkaha

Not: Arkadaşlar herkesden özür dilerek söylüyorum ki ben ikinci eklediğim eklentiyi saat 03:00 (gece ) yaptığım için bir sayfa atlamışım. Yani bıraktığım ye aslında orası değildi. Şimdi o bıraktığım yerle yeni yazılan yeri birleştirdiğimden uzun oldu.
Aslında ikinci bölüm olarak yayınladığım kısım Oyuncakçının anne ve babasının evinin patlamısı ve küçük kuklanın koridora geri dönmesinde bitmesi gerekiyordu. Fakat uykusuzluk bana yanlış yaptıurdı. Tekrar özür diyorum Gülümseyen

Oscar Wilde
Eumelia
ToXic Tears
Yönetici
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 04, 2006, 00:24:02 »

olsun önemli diil yavs Kahkaha herkes hata yapabilir Dil Çıkaran

~ Emu

Ruh
Toz
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 04, 2006, 00:43:14 »

Gözlüklerimi ciddi özledim Ağlayan
Ruh
Toz
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Şubat 05, 2006, 17:23:21 »

OKudum Okudum ve Harika Olduna Karar verdim bu olay için sana bi Kazan Pastası verdim Gülümseyen Sırıtan
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Şubat 05, 2006, 17:29:40 »

muahahah teşekkür ederim çok güzeldi. Açtım bende zaten Kahkaha

Beğendiğin için de teşekkür ederim.

Oscar Wilde
Ruh
Toz
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 05, 2006, 18:40:39 »

bişey değil herzeman zati bi ton anime resim aldım senden bi pasta olsun Hede Hödö
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: