Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 02, 2008, 05:21:49  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Birkaç Kanat İçin ~ En Yeni  (Okunma Sayısı 1177 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Hayal Cennetin Gözyaşları
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2008, 17:26:51 »

neden bilmiyorum bir burukluk var.. her zmanki gibi süpersin.. ama bugün okumamam gereken bir yazıymış bitirdiğimde anladım...

<.<

imzanla yazım uymuş aslında =)

okuduğun için teşekkür ederim ..

Uzun uzadıya bir yorum yazmıştım ama net gidince yorumum qelmedi ..
Baştan yazarım ben de ...

Beynim ve gözlerim yoruldu bu yazıyı okurken... Beynimin yorulması bu kadar akışkanlığı bir anda yaşamak ve gözlerimin yorulması da tüm bu akışkanlığın sonunu beklemekten sanırım...
Beynim gerçekten yoruldu tüm bunların kurgusunu anlamak için. Bir türlü emin olamadım özgürlüğün anlamının ne olduğundan. Aslında kimsenin özgürlüğün ne olduğunu bilmediğinden adımın RÜYA olduğu kadar eminim ama yine de İSTİSNA denen kelimenin boş yere var olduğunu sanmıyorum. Şu var ki bu konuda hassaslık nedir bilen biri olduğunu düşünüyorum.
İnsanların özgürlük inanış(LAR)ı çok farklı.. Sanki bu farklılık insanların 3. boyuttan başka bir boyuta taşıyabiliyor. Özgürlüğün sözcük anlamı insanlarca kabul edilse de kesinlikle kimsenin bu anlama bağlı kalarak bir hakarette bulunduğunu sanmıyorum. Özgürlüğüne düşkün bir insan varsa ve sırf bunu korumak için bir şeyler yapıyorsa inanın kı bunu toplum ortasında söylesin kahkahalarla güldükten sonra yüzüne tükürürüm! O derece özgürlükten yoksun olduğunu sırf göstermek için yaparım bunu!
Yazıdaki gerçek özgürlük nedir pek çözemedim aslında belki de beynim bu yüzden yoruldu ve bu kararsızlıkta yalnız olduğumu da hiç düşünmüyorum açıkcası... Özgürlük kavramını var eden bir toplumun ezilmesinin imkansız olduğundan emin olmak hiç de zor bir düşünce felsefesi değil tahminimce.
"Bir kadının orospu olmak istediği için orospu olmasıdır özgürlük!"
Yazıda beni yerle bir etmeye yeten cümle ve fikir kesinlikle bu kısım oldu diyebilirim.
Bu yorucu yazıda beynim ve gözlerimin yorulmasını sağladığın ve bazı şeyleri farkına varmamda yardımcı olduğun için ve ayrıca yorumumu okuma zahmetine katlandığın için çok teşekkürler. Emin ol hocan kayda değer eser ne demektir ve bir eser için beyin yormak nedir biliyorsa bu eserin en layıkının olduğu kanısına varacaktır.

Sarılan

özel teşekkür ve bu teşekkür için ben de teşekkür ederim diyerekten bir laf salatası oluşturucam.

sonra kafanın karışması doğal demek istiyorum çünkü biraz üstteki yorumumda açıkladığım gibi ben aslında iki fikride savunuyorum. o yüzden belli bir mesaj vermiyorum. sadece iki fikride gözler önüne serip çekiliyorum aradan.

ve evet o sözü ben de çok sevmiştim Dil Çıkaran

ve ve ve çok güzel bir yorumdu. elbette ki okuyacağım sonuna kadar, bunun için teşekkür etmene gerek yok =)

Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.

Oscar Wilde
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Birkaç Kanat İçin ~ En Yeni
« Eklendi: Aralık 02, 2008, 05:21:49 »

Hey Ho Lou
görünmez
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 23, 2008, 21:28:51 »

yorum yapmamam; yapamamdandır.

---

yorum yapamıyorum. :S neden bilmiyorum. "belki de bir şey anlamamışımdır" dedim ama hayır anladım. Ama yorum yapamıyorum. İlginç...
Sessiz kalma hakkımdan yararlanabilir miyim efendim?

Ruhumun derinliklerine kadar inmeyi başarabilmiş depresyon pençeleri çizdi yanaklarımı.
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 24, 2008, 15:57:43 »

yorum yapmamam; yapamamdandır.

---

yorum yapamıyorum. :S neden bilmiyorum. "belki de bir şey anlamamışımdır" dedim ama hayır anladım. Ama yorum yapamıyorum. İlginç...
Sessiz kalma hakkımdan yararlanabilir miyim efendim?

Kahkaha Kahkaha

hadi bakalım öyle olsun bu seferlik Dil Çıkaran

Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.

Oscar Wilde
+cloe and rub+
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2008, 18:45:32 »

puhaha adamın sinirlenince ettiği küfürlere koptum
 (sesinin nereden geldiği belli değildir.)<<< esrarengiz havalar Gülümseyen çok severim böyle başlayan hikayeleri.
insan ilk başta 'adam'a hak veriyor ama daha sonra ''başka adam''ın söyledikleri de doğru. ikisinin söylediklerinde de gerçeklik payı var, özgürlük bazen kısıtlanmak zorundadır...
yorumları da okuduğum için o kadar çok 'özgürlük' sözcüğüyle karşılaştım ki! kafamda özgürlük-özgürlük diye yankılanıyor artık Dil Çıkaran
kısaca güzel olmuş, zaten güzel olmasa şaşırırdım Dil Çıkaran Sırıtan

“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”
-Albus Dumbledore
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2008, 00:08:57 »

puhaha adamın sinirlenince ettiği küfürlere koptum
 (sesinin nereden geldiği belli değildir.)<<< esrarengiz havalar Gülümseyen çok severim böyle başlayan hikayeleri.
insan ilk başta 'adam'a hak veriyor ama daha sonra ''başka adam''ın söyledikleri de doğru. ikisinin söylediklerinde de gerçeklik payı var, özgürlük bazen kısıtlanmak zorundadır...
yorumları da okuduğum için o kadar çok 'özgürlük' sözcüğüyle karşılaştım ki! kafamda özgürlük-özgürlük diye yankılanıyor artık Dil Çıkaran
kısaca güzel olmuş, zaten güzel olmasa şaşırırdım Dil Çıkaran Sırıtan

çok teşekkürler efendim Kahkaha

özgür güner dileyerek özgürlük kelimesiyle dolan kafanızı braz daha özgürlüleştirmek isterim Dil Çıkaran

Oscar Wilde
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2008, 00:27:05 »

Aslında pek Arna hikayesi okuyan biri değilim; ama bir okuyayım dedim ve bundan başladım okumaya. (Not defterine ve alt bölümlerine sadece kendi yazdığı Hp hikayesinin yeni bölümünü koymak için giren biri olarak bu çok da yadsınacak bir şey değil sanırım)

Şunu söylemeliyim ki hikaye beni baştan içine aldı. Benim bir huyum vardır; bir kitap ya da yazıda, nadiren fikrim değişir, baştan iyiyse iyidir, değilse değildir. Ha baştan iyi başlayıp sonra içine edenler yok mu, var tabi. Neyse yeterince reklam yaptım sanırım. Çok dolu bir yazı olmuş; gerçekten çok beğendim. Ah şu özgürlük, hepimiz vıdı vıdı konuşuruz da hiç birimiz özgürlük şudur diyemeyiz. Sanki yazıda bu kararsızlık da varmış gibi geldi bana.

Ama beğenmediğim bir minik nokta var. Onu da belirteyim istedim. Başka adam bütün hikaye boyunca ezmişken, son anda ezilince, sanki o mistik hava bozulmuş; bir anda, hiç hazırlıksız oldu bu. Tabi bunun da bazı iyi yerleri de var, o ayrı

One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
delidir
Evet ben bir deliyim ve bununla gurur duyuyorum...Herkese de şiddetle tavsiye ediyorum!
Has Türk Kahvesi

~Lonca Editörü~

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 08, 2008, 12:09:13 »

Kendimi bir tayatronun, sahneye en yakın yerinde, sahnenin tam ortasında hissettim bu yazıyı okurken. Özgürlük! diye bağıran adamın kendim olduğumu düşündüm. Gerçeklerin tam içinde buldum kendimi...

Harika olmuş Arna Abi, umarım hocan da bizim bulduğumuz kadar güzel bulur Aww

Kelebekler neden sadece bir gün yaşar..

Çünkü onlar bu dünyanın kötülükleriyle başa çıkamayacak kadar masumlar...

Dünyalı Olmamam Neyi Değiştirir? Çok Şey!

!!!Okuyorsan YORUM yap, emeğe SAYGI!!!

Oy ver hayati tehlike içindeyim :'(
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Şubat 11, 2008, 15:12:29 »

Aslında pek Arna hikayesi okuyan biri değilim; ama bir okuyayım dedim ve bundan başladım okumaya. (Not defterine ve alt bölümlerine sadece kendi yazdığı Hp hikayesinin yeni bölümünü koymak için giren biri olarak bu çok da yadsınacak bir şey değil sanırım)

Şunu söylemeliyim ki hikaye beni baştan içine aldı. Benim bir huyum vardır; bir kitap ya da yazıda, nadiren fikrim değişir, baştan iyiyse iyidir, değilse değildir. Ha baştan iyi başlayıp sonra içine edenler yok mu, var tabi. Neyse yeterince reklam yaptım sanırım. Çok dolu bir yazı olmuş; gerçekten çok beğendim. Ah şu özgürlük, hepimiz vıdı vıdı konuşuruz da hiç birimiz özgürlük şudur diyemeyiz. Sanki yazıda bu kararsızlık da varmış gibi geldi bana.

Ama beğenmediğim bir minik nokta var. Onu da belirteyim istedim. Başka adam bütün hikaye boyunca ezmişken, son anda ezilince, sanki o mistik hava bozulmuş; bir anda, hiç hazırlıksız oldu bu. Tabi bunun da bazı iyi yerleri de var, o ayrı

amaç birinin ya da bir diğerinin ezilmesi değildi çok iyi bir noktaya değindiğin gibi özgürlük hakkında ki kararsızlığı yansıtmaktı. Son anda ki olay ve tepkime, bitmesini istediğim için verildi. Bir bıçak gibi kesildi yani. Yumuşak bıçaklar vardır, sertler vardır. Bu sert olandı. " Bitsin gitsin" di amacım kabul. Çünkü dediğim gibi okul ödevi olarak, tamamen benim seçmediğim konu hakkında bir yazıydı ve sonu gittikçe uzuyordu kaldı ki oyun yazmaktan hiç haz almıyorum.

Ama şu var ki, o keskinlik ve bitiş anında ki gariplik, yazıya çok farklı bir hava kattı diye düşünüyorum.

Ve okuduğun için çok teşekkürler Gülümseyen

Kendimi bir tayatronun, sahneye en yakın yerinde, sahnenin tam ortasında hissettim bu yazıyı okurken. Özgürlük! diye bağıran adamın kendim olduğumu düşündüm. Gerçeklerin tam içinde buldum kendimi...

Harika olmuş Arna Abi, umarım hocan da bizim bulduğumuz kadar güzel bulur Aww

Buldu ^^

Çok ama çok teşekkür ederim Gülümseyen

Oscar Wilde
emruda
Kakao

rupemda

emruda_09@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Haziran 09, 2008, 12:46:06 »

Arna Öykülerini hiç okumamıştım daha doğrusu not defterine pek uğramamıştm Sırıtan hata etmişim. Bu öykülerdende ilk bu yazıyı seçtim en yeni diye Kahkaha   gerçi 4 ay filan geçmiş neysee Dil Çıkaran  yorumuma geçeyim çok beğendim çok güzel ve akıcı yazmışsın düşüncelerini çok güzel aktarmışsın bize. Özgürlük...   hmm kısıtlı ama uğraşan insanların olduğu belli Göz Kırpan. farklı görüşleri bile çekebilecek çok güzel yazı. yaa ben düşüncelerimi yazamam pek Dil Çıkaran  beğendim çok sonuda çok güzell. Geç yorum yazsamda Aww teşekkürlerr..

...!!!                                  
                           Bir sabah elbet
                     güneşte doğacak penceremde;
                            Ama bilki ateşin
                     hala yanacak yüreğimde..
                            Gözyaşlarım akıp gidecek
                     selden öte selden ziyade...
                            Bir canım var vereceğim
                     maldan öte maldan ziyade.........
Cailleach
Lonely Prince
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Haziran 10, 2008, 00:47:10 »

Ağzım yarım ay oldu , okumam bittiğinde. Kendimi Adam'ın yerine koydum da , bende aynı şeyi yapardım. Aklı başında , sıhhati yerinde bi insanın yapması gerekeni. Hem kim yapmazdı ki ?

Alıntı
"Bir kadının orospu olmak istediği için orospu olmasıdır özgürlük!"
En çok etkilendiğim yer burası oldu.

Söyleyecek bişey bulamıyorum. Tasfirler olağanüstü , bi an film izliyorum zannettim Gözlerini Deviren Çok güzel olmuş. Ellerine , emeğine sağlık Gözlerini Deviren Alkış Alkış

Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

~Everything is something happened...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #25 : Haziran 11, 2008, 14:01:41 »

Yorumsuz.Duygularım kafam karman çorman oldu inan ki.Özgürlük nedir diye tekrar düşündüm kendimce.Acaba benim bildiğim özgürlük değil mi? Bu özgürlük değil mi??Yaşanan özgürlük değil mi?
Hele başta polislerin yaptığı şeyler.Gerçek olamayacak kadar korkunç.Ellerine tekrar tekrar sağlık.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: