Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 02, 2008, 05:22:38  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Birkaç Kanat İçin ~ En Yeni  (Okunma Sayısı 1178 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Hayal Cennetin Gözyaşları
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 11, 2008, 14:35:18 »

-1-

( Bir adam koşturarak kaçmaktadır. Üzerinde siyah bir palto vardır. Ddakları çatlamış tamamen perişan değil, fakat perişana yakın bir görüntüsü vardır. Saçları düz ve alnına kadar uzundur. Altında dar siyah pantolon ve spor ayakkabılar vardır. Kaçarken arada arkasına bakar. Sonunda dayanamaz ve bir kamyonun yanında durur. Kamoyuun içinde kimse görünmüyordur. Siyah bir kaplaması vardır arabanın. Derken sokak lambası titreşerek söner. )

Adam : Hassiktir !

( Paltonun ceplerini karıştırır bir süre. Bulamadığı her bir cep için “ siktir “ der. Nefes nefesedir. En sonunda aradığını bulur. Bir tane alıp yakarak, dumanını üfler. )

Adam : Ne gece ama !

Başka Adam : ( Sesinin nereden geldiği belli değildir. ) Ne demişler bilirsin,  ‘ Kaçan kovalanır elbet. ‘

Adam : Hay .. Sen kimsin ?! Nerdesin ? ( kaçacak gibi etrafına bakar. Sonra kendi kendine söylenir. )*** koyayım böyle işin. Hangi yöne kaçacağımı bilmiyorum ! Nerede bu herif !

Başka Adam : Ben … Hmm … Fikirlerini ve savunduklarını pek sevmeyen biri diyelim. ( hafifçe ama sert bir kıkırdama duyulur. )

Adam : ( şaşkın ) Sen … ‘ o ‘ musun ?! Bak …

Başka Adam : ( Sakin ve itaat bekleyen bir sesle ) Yeter. Zamanla ülkenin kendini korumak için geliştirdiği teknikleri, ‘ farklı ‘ kelimesinin anlam kaymasına uğrayıp, ‘ tehlike ‘ ile aynı anlama geldiğin biliyorsun. Ve bunları bile bile hala … Senin şu ( alayla ) fikirlerin; Onlar bizim kurmak için çabaladıklarımızı, yıkmak için çabalar.

Adam . ( Sakince sigarasını içer. Kaçmaya çalışmamaktadır artık. Gerginliği de kalmamıştır. Kendinden emin olarak konuşur. ) Hah ! Ne çaba ama ! Olağan üstü bir çaba ! Görkemli ! İhtişamlı ! Ve kafesçi bir çaba ! Göz boyayan ! Peki ama ne içindi ? ( kafasını yana eğer. Öbür adama bakmadan konuştuğu için seyircilere bakmaktadır sürekli. Bir duraklama. Alaylı. ) Para ? Kudret ? Egemenlik ? Zevk ? Din ? Hım ?

Başka Adam  : Hiç biri için değil. Refah için. Mutluluk ve güvenlik için.

Adam : ( Kahkaha atar ) Hadi ama ! ( el sallar etrafına. ) Nerdesin ? Kameraman ? Hala bu tarz şakalar yapacak kadar cesur bir TV kaldığını düşünmemiştim !

Başka Adam : Yakında, demek istediklerimi, anlarsın …

Adam : Hahaha ! İple çekiyorum bebeğim !

-   2 –

(  Aynı sokak. Sokak lambası yanmaktadır. Kamyon yoktur. Adam, anadan doğma bir şekilde, sokak lambasının altında kanlar içinde yatmaktadır. Başında, kel bir adam durmaktadır. Takım elbisesi, gri renklidir ve oldukça hoşnut bir ifadeye sahiptir. Elinde bir job. Yerde, yüz üstü yatan adama vurur. )

Başka Adam : Söyle !!

Adam : Özgürlük ! Yapmak ..! ( öksürür. Halsizdir. ) isteyebileceğimiz her şeydir.

Başka Adam : ( vurur ) Söyle !

Adam : Özgürlük ! Özgürlük ! Bireyin kendi kendine … hakim olmasıdır ! Yapmak istediğini yapması, istediğini giymesi ve gülebilmesidir !

Başka Adam : ( vurur ) Söyle !

Adam : ( yavaşça doğrulur dizlerin üzerine. Zor olur ama başarır. Ağzından kanlar akarak Başka Adam’a bakar. Başka Adam tepkisiz beklemektedir. ) Özgürlük ! ( haykırarak ) Özgürlük ! Bir kadının, orospu olmak istediği için, orospu olabilmesidir !!!

( Başka Adam, Adam’ın suratına jopuyla vurur. )

-   3 –

( Sokak lambası sönük. Kamyon orada. Adam eski yerinde. Ondan başka kimse görünmez. )

Adam : Hatırladın mı ? Orada bana vururken, benim içimdeki bütün doğruları, sanki yapabilirmişsin gibi, jopunla ezmeye çalışırken, zaten bana yapabileceğinin en kötüsünü yapmıştın. Hem içimi öldürmeye, hem de dışımı öldürmeye çalışmıştın.

Başka Adam : Hatırlıyorum elbette. Oldukça eğlenmiştik.

Adam : ( Kahkaha atar ) Evet ! Sen ve aletin oldukça fazla eğlenmiştiniz ! ( durur ) Demek istediğim, bana zaten öğretmeye çalıştığı her şeyi biliyorum. Bana yeni bir şey veremezsin Ancak beni öldürürsün !

Başka Adam : Daha kötüsünü yapabilirim. Seni temin ederim. Ve sana … sana son  nefesini verdirebilirim.

Adam : ( umursamaz )  Bunu zaten yapacaksın, değil mi ?

Başka Adam : Evet, fakat son nefesini, özgürlük hayallerine karşı tezi savunurken verdirebilirim. Sana yemin ederim ki bunu yapacağım. Son nefesini böyle vereceksin.

Adam : Karşıma çıkacak kadar bile cesareti olmayan sen mi yapacak bunu  ? Burada, tam bu sokakta, etrafımızda senin elemanların dururken, bunu yapmak oldukça kolaydı. Fakat sen, şuanda tek başına olan sen, bunu yapabilecek misi bana gerçekten ?

Başka Adam : ( güler ) Elimizden bir tavşan gibi kaçan adam mı söylüyor bunu ? Altına yapmış mıydın ?

Adam : Buna kaçmak değil, savaşmak denir.

Başka Adam : ( güler ) Savaş demişken, senin şu çok güvendiğin özgürlük düşkünü savaşçıların … nasıl desem. Artık ‘ normal ‘

- 4 -

( Aynı sokak. Gündüz. Arka taraf park. Işıkta görünebiliyor. Hiçbir araç yok.)

( Derken beyaz pudralı, spike takmış ve tamamen siyah giymiş bir oğlan, uzun siyah saçlarını serbest bırakmış, yürümektedir. İki polis, arkasından gelir ve kollarından tutar. Çocuk direnir. Polisler kafasına jopla vururlar. )

( İki erkek el ele yürümektedir. Durup birbirlerini öptükleri anda, polisler gelir … aynı sahne aynı durum. )

( Anarşist sembolünü tişörtünde taşıyan mini etekli bir kız, bağdaş kurmuş oturmuş, kitap okumaktadır. Polisler … gene … )

( Death Metal müziği ellerinde ki teyibe veren  iki oğlan bir kız, yürümektedir. Ellerinde bira üzerlerinde metal tişörtleri . Gene polisler … )

( “ Tanrı bir yalan, cennet bir masaldır ! “ “ Kilise çanları, ezan seslerine son ! “ “ Uyanın ve bizi yönetmek için kullandıkları bu saçmalığa ortak olmayın ! Din toplulukları yönetmek için kullanılan bir araçtan başka bir şey değildir ! “ laflarını söyleyen bir oğlan, elinde ters kaç ve üzerinde kırık hilal olan bir dergiyi vermeye çalışmaktadır insanlara. Polisler …. )

-   5 –

( Gece. Sönük sokak lambası. Adam. Siyah kamyon. )

Başka Adam : ( güler. Bu arada Adam sigarasını sinirle yere atıp üzerine basar. ) Sen , nasıl derler , bizimleyken, dışarıda işler bir hayli değilti.

Adam : Hepimizi almış olamazsınız.

Başka Adam : Hepinizi.

Adam : Benim gibileri nasıl buldunuz ? İmkansız ! İnsanların akıllarını okuyamazsınız !

Başka Adam : Seni nasıl bulmuştuk ? İnsanlar dinleyen iki kulak bulduklarında, anlatmak için can atarlar. Eh, bizimde oldukça fazla dinleyen kulağımız var. Ah, konuşmak istemeyen için kağıt ve kalemler var. Hoş gerçi artık kırtasiye ürünlerinin satışı ve kullanımı hükümet dışında yasak. İnsanlar konuşur. Bunu aklına sok. Gördükleri, düşündükleri her şeyi anlatırlar. Ne kadar saçma olduğunu fark etmeden anlatmış olurlar. Kelebekleri , uçma hayallerini, böcekleri her şeyi, her şeyi anlatırlar.

Adam : Bütün ülkedekileri ya …

Başka Adam : ( sözünü keser ) Evet ! Hepsinde ! Bütün illerde ! Bütün şehirlerde ! Bütün köylerde ! Hepsinde !

Adam : ( Gözleri yaşarmıştır. Bağırır. ) Özgürlüğü bu kadar kolay yok edemezsiniz !

Başka Adam : Ettik bile . ( güler ) Pardon … ( tekrar güler. ) herkes zaten özgür.

Adam : Evet ! Bir kukla, kozadaki bir kelebek, dünya atmosferine girmiş bir yıldız ne kadar özgürse o kadar özgürler ! Kendi dogmalarınızı, yaptırımlarınızı, yasaklarınızı ve fikirlerinizi empoze ettiğiniz sürece çok özgürler !!! Ama bunu nereye kadar kabul ederler ? Nereye kadar susarlar ? Kim orta çağın karanlığını tekrar ister üzerinde ?

Başka Adam : Eğer bir avuç dışkının üzerini altınla kaplamış olsam ve oldukça güzel bir ambalajın içine koysam, sonra elimdeki şeye bakıp “ Ama bu bok ! “ diyenleri bir güzel temizlesem, emin ol onu verdiğim herkes onu benden alır ve ömürlerinin sonuna kadar sehpalarının, şöminelerinin ve baş uçlarının üzerinde tutarlar. Kabul et, söylediğin özgürlük insanlar için değil. En ufak bir özgürlüğü bile kaldıramayan insanlar varken, onlara daha fazla özgürlük vermenin bir anlamı yok.

Adam : Bu bile bir özgürlüktür !

Başka Adam : O zaman biz de özgürüz değil mi ? Yaptırma gücümüz varsa, özgürüzdür değil mi ?

Adam : Hayır. Sizinki özgürlük değil. Kendi fikirlerinizle insanları boyayarak onları sizin şu ‘ normal ‘ dediğiniz saçmalığa dönüştürmek, işte bu sizin gerçek amacınız. İnsanlar dünyaya geldiği sürece istediklerini yapabilmelidirler ! Doğru olan budur ! Koca odalarda ki koca masalarda oturan küçük ama zengin beyinler, sokakta yatan ve gazete kağıtlarıyla ısınmaya çalışan perişan bir adamdan farklı değildir. Eşitlik ve özgürlük bir bütündür ! Siz, doğaları gereği, istediklerini yapan insanlara  ‘ Dur ! ‘ diyorsunuz. Ama olmaz ! Siz kimseden bir farkı olmayan kişilersiniz ! Ucube dediklerinizle aynı seviyedesiniz !

Başka Adam :  ( sakin ) Çok romantiksin. Bu dediklerini bir düşün. Gerçekten bunlar yapılabilir mi ? Gerçekten herkesin ipi salınabilir  mi ?

Adam : ( hırsla ) Evet ! Elbette !

Başka Adam : Aptal olma ! ( bastıra bastıra ) Aptal ! Olma ! Düşün ! Sein istediğin özgürlük … sadece bir rüya. Bizim için bir engel olan küçük bir şey ! Senin düşündüğün gibi insanlar asla olmadı ve asla da olmayacaklar ! Birisi kapısın kapatırken, diğeri kapısını açacaktır. Biz olmadığımız sürece, asla bir uyum olmayacaktır !

Adam : Farklı olabilmekte özgürlüktür !

Başka Adam : Şuanda sana vurmuyorum. ( güler ) bu yüzden artık özgürlüğü tanımlamana gerek yok. Senin o özgürlük zırvalarını zaten yeterince dinledim. Fakat olan şu ki ,senin gözlerin kör. Bir salak akım bütün dünyayı kasıp kavurdu. İnsanlar kralları ve kraliçelerini öldürdü. Sonra, sözde eşit bir rejim. Sonra ? Hatırlıyor musun ? İki binli yıllara geldiğimiz ne olmuştu ? Salak bir akım bütün ülkeyi kasıp kavurmuştu ! Tam özgürlük ! Sözde tam özgürlük ! Baaaah ! İnsanlar ellerine verilen en ufak özgürlüğü bile koruyamadılar. Onu bile suistimal ettiler ! Bütü dünyayı terör ve karmaşa ele geçirmişken biz bu ülkenin kaynaklarını koruduk. Onu her şekilde kapattık ki, zarar görmesinler ! İnsanlar açtır. Asla doymazlar. Sen onlara durmalarını gerektiğini söylemediğin sürece, yemeye devam edeceklerdir !

Adam : ( sakin ) onlardan üstünmüşsün gibi konuşmayı bırak. Sen Tanrı değilsin.

Başka Adam : Evet Tanrıyım. Şuanda ki üzende, ben bir Tanrıyım. Teokrasi ile yönetilmiyorsunuz ama gene de ben bir Tanrıyım. Hala seçim yapmıyor musunuz ? Hala meclisi siz seçmiyor musunuz ? Peki ama hala neden kavganız ?

Adam : ( sakin ) Sana anlatarak nefesimi boşa harcamak istemiyorum. Artık neredeysen, çık. Ne yapacaksan yap. ( kendi kendine ) çık ki sana göstereyim dünyanı ne kadar özgür olduğunu !

Başka Adam : Saçmalık ! Sen … ( bu sırada Adam bir sigara daha yakmaya yeltenmiştir. ) Burada o salak şeyi içme !

Adam : ( sigarası ağzında. Çakmak elinde kalır. ) Neden ? Bunu da mı yasakladınız ?

Başka Adam : Evet ama sorun bu değil. Bu kamyonun yanında, o elindekini çakma bir daha.

Adam : ( bir elinde ki çakmağa bir de kamyona bakar ) Şimdi anlıyorum ! Patlayıcı madde ! Değil mi ?

Başka Adam : Evet, fakat bunun, konuşmamızla bir ilgisi yok.

Adam : ( güler ) oldukça fazla var. Bu kamyon ! Evet ! Her birimizin evini yerle bir etmek için kullandığınız maddeleri taşıyan kamyon ! Seni piç kurusu ! Onun içindesin !

Başka Adam : Bak …

Adam : ( kendini kaybetmişcesine bağırır. Kaçmayı unutmuştur. ) Çık dışarı*** koyduğumun çocuğu ! Çık ki bana yaptıklarının aynısını sana yapabileyim ! Tamburada sana bana yaptığın her şeyi bir bir burnundan getirebileyim ! Çık diyorum sana ! Çık ! Çık ! Çık !

Başka Adam : ( sakin ) Hayır. Bunu istemiyorsun.

Adam : ( hızlı hızlı solumaktadır. Elinde ki çakmağa bakar. ) Evet haklısın. Bunu istemiyorum. Seni dövmek ya da seni becermek istemiyorum. Seni … ( çakmağı çakar. ) Öldürmek istiyorum ! ( kamyonetin yük kısmına atar çakmağı. Kamyon bir anda alev alıp, patlar. Adam, ise çoktan oradan uzaklaşmıştır. Fakat bağırışı hala duyulur. Neşeyle söylemektedir.  )

Özgürlük için !
Bu gün !
Bir özgürlük için daha !
Kaç kişinin daha canı gidecek !
Özgürlük için !
Evet bebeğim bunun için !
Bir kişi daha gitti !
Özgürlük için yavrum !
Gel buraya !
Özgürlük için !
İstiyorsan eğer !
Bağır sende !

( bir topluluğun sesi, duyulur. Ne söyledikleri anlaşılmıyordur ama arada ‘ özgürlük ‘ sesi anlaşılmaktadır. Tüm sesler geldiği gibi ani bir şekilde durur. )

İşte böyle benim askerlerim !
Hala burada kalın !
Zamanı gelecek özgürlük için !
Gelecek elbet !
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2008, 14:35:56 Gönderen: Arna Belorn » Logged

Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.

Oscar Wilde
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Birkaç Kanat İçin ~ En Yeni
« Eklendi: Aralık 02, 2008, 05:22:38 »

Pena
hermetiK.
Demleme Çay

Hermetik.
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2008, 16:45:16 »

Sen..of bu gercek olamayacak kadar "gercek" bır yazıydı.Bu kadar barız ve acık.Soylenmesı gereken her sey..

of..dılım baglandı =/

Tebrık ederım yıne  Aww

**

~ o4 o4 2oo8.

"ha kursun asker ha kursun kalem, yazarken de savasırım ben.." - Hermetik.

“mutluluk, özgür bir toprak üstünde, özgür bir ulus arasında, özgür bir iş görmektir.” - Goethe.

Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2008, 17:59:50 »

Sanırım bu sefer yorum yapamayacağım.Ama beni düşündüren müthiş bir yazı olduğunu bilmen yeter.Çoğu zaman kendi iç sesimizle yaptığımız ve kendimize karşı çıktığımız kavgaları hatırladım.akıl ve yüreğin çatışması sanki.müthiş ....evet müthiş....eline sağlık canım.tekrar yorum yapacağım sanırım ilerde.

ayrıca sana not:benim bütün kanatlarım zaten yolunmuş durumda....
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2008, 18:02:13 Gönderen: Marissa » Logged

**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.

*Ahh Bill ahhhh...
lucy_went
Geri döndü, aşık <3
Kakao

ßuğra ßeßeğim <3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2008, 00:47:30 »

yazıyı bitirdikten sonra suratıma tatlı bir gülümseme yayıldı bi an pencereye çıkıp "özgürlük için" diye bağırasım geldi  Gülümseyen aklıma şimdiki günler geldi yaşadığımız zaman... büyümeye çalıştığımız neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamaya çalıştığımız zamanı hatırlattı bana...şu özgürlük denen sözcüğün neler ifade ettiğini nelere mal olduğunu hatırlattı ve bana bunları hatırlattığın için çok teşekkür ederim arna çok güzel bi yazı ellerine sağlık  Gülümseyen

anlatmaya çalıştım hissettiklerimi ama anlarsın sen Terleyen

Kaçıyorum buralardan, çok uzaklara gidiyorum. Karanlıktan kurtulup aydınlığa gidiyorum !! Herşeyi bırakıp, seni düşünerek gidiyorum . . .
Özgürlüğe asla zincir vurulmaz!!! Asla !
Aşığım işte aşık ! ! Seviyorum Lan Seni (SLS)
Yavaşça eğiliyorsun dudaklarıma. Çok geçmeden karşılık veriyorum öpüşüne. Vücut ısın akıyor dudaklarımdan vücuduma. Dayanamayıp tutunuyorum sana. Belimden tutup çekiyorsun kendine beni. Elin buklelerimin arasında dolaşırken öpüşümüz yavaşlıyor ve duruyor... <3
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2008, 20:26:51 »

Sen..of bu gercek olamayacak kadar "gercek" bır yazıydı.Bu kadar barız ve acık.Soylenmesı gereken her sey..

of..dılım baglandı =/

Tebrık ederım yıne  Aww

teşekkür ederim final çalışmam Dil Çıkaran umarım hocada senin gibi düşünür Kahkaha konu özgürlüktü anlayacağın üzere Kahkaha

Sanırım bu sefer yorum yapamayacağım.Ama beni düşündüren müthiş bir yazı olduğunu bilmen yeter.Çoğu zaman kendi iç sesimizle yaptığımız ve kendimize karşı çıktığımız kavgaları hatırladım.akıl ve yüreğin çatışması sanki.müthiş ....evet müthiş....eline sağlık canım.tekrar yorum yapacağım sanırım ilerde.

ayrıca sana not:benim bütün kanatlarım zaten yolunmuş durumda....

^^

Sarılan

yazıyı bitirdikten sonra suratıma tatlı bir gülümseme yayıldı bi an pencereye çıkıp "özgürlük için" diye bağırasım geldi  Gülümseyen aklıma şimdiki günler geldi yaşadığımız zaman... büyümeye çalıştığımız neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamaya çalıştığımız zamanı hatırlattı bana...şu özgürlük denen sözcüğün neler ifade ettiğini nelere mal olduğunu hatırlattı ve bana bunları hatırlattığın için çok teşekkür ederim arna çok güzel bi yazı ellerine sağlık  Gülümseyen

anlatmaya çalıştım hissettiklerimi ama anlarsın sen Terleyen

çok teşekkür ederim.

ve evet, anlarım seni. hem de öyle bir anlarım ki sana bunu anlatamam Dil Çıkaran

Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.

Oscar Wilde
Pena
hermetiK.
Demleme Çay

Hermetik.
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2008, 22:13:01 »

of..dılım baglandı =/

Tebrık ederım yıne  Aww

teşekkür ederim final çalışmam Dil Çıkaran umarım hocada senin gibi düşünür Kahkaha konu özgürlüktü anlayacağın üzere Kahkaha

Anladım  XD umarım benden bıle ıyı dusunur nası basarıcaksa onu Dil Çıkaran  Kahkaha

**

~ o4 o4 2oo8.

"ha kursun asker ha kursun kalem, yazarken de savasırım ben.." - Hermetik.

“mutluluk, özgür bir toprak üstünde, özgür bir ulus arasında, özgür bir iş görmektir.” - Goethe.

Night Blue
♪ ♥ bir zamanlar gorkemce idim ♥ ♪
Sert Espresso

evanescence hayran klübü

gorkemce38@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2008, 15:50:04 »

yazıyı okudukutan sonra şaşırdım genellikle 'Adam' kötü sona ulaşırdı..

yorum yapamıyorum..sen anlamışsındır beni..

mmm..

♥ i saw an angel in blue jeans ♥

Âşık

Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2008, 03:10:52 »

yazıyı okudukutan sonra şaşırdım genellikle 'Adam' kötü sona ulaşırdı..

yorum yapamıyorum..sen anlamışsındır beni..

anladım ben seni ^^

=)

teşekkürler okuduğun için =)

Oscar Wilde
Laila
=P | =P | =P
UU Seherbazları
Demleme Çay

Colorful Sadness~

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2008, 18:44:05 »

Canım Fırat abicim, süper ama nasıl hissettiğimi- daha doğrusu ne hissettiğimi anlatamıyorum. Özgürlük heralde en çok istediğim şeylerden biridir ama özgürlük kişiden kişiye değişebilir. Mesela benim özgürlük dediğim şey istediğin saatte istediğin kişiyle gezip dolaşabilmekse, bi başkasınınki sadece belli bi durumdan [örneğin üvey baba vs- tabi hepsi değil] kurtulmak olabilir Gözlerini Deviren

Neyse, çok hoş bişey olmuş işte Gülümseyen

3 4 5 4 3

Hayranım sana Aslı!! Aww

Kurban bayramında görüşürüz :'(
Felonious
Lacrimarum.
Cafe Cini
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2008, 20:47:43 »

ben özgürlüğümün başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bitmesini istemiyorum. sınırsız olsun benim özgürlüğüm Dil Çıkaran  özgürlük hakkında saatlerce konuşabilirim. ama bence özgürlük dünyada 2-3 kişi varken mümkün olabiliyormuş sadece.

neyse benim özgürlük görüşlerimi boşverelim. güzel olmuş bu =) umarım iyi bir not alırsın bu yazınla =)

i get on the train and i just stand about now that i don't think of you
i keep falling over i keep passing out when i see a face like you
what am i coming to?
i'm gonna melt down

blame it on the black star
blame it on the falling sky
blame it on the satellite that beams me home
this is killing me
this is killing me
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2008, 07:33:20 »

Canım Fırat abicim, süper ama nasıl hissettiğimi- daha doğrusu ne hissettiğimi anlatamıyorum. Özgürlük heralde en çok istediğim şeylerden biridir ama özgürlük kişiden kişiye değişebilir. Mesela benim özgürlük dediğim şey istediğin saatte istediğin kişiyle gezip dolaşabilmekse, bi başkasınınki sadece belli bi durumdan [örneğin üvey baba vs- tabi hepsi değil] kurtulmak olabilir Gözlerini Deviren

Neyse, çok hoş bişey olmuş işte Gülümseyen

farklılık gösterebilemkte özgürlüktür =)

anladım ben çok teşekkür ederim =)

ben özgürlüğümün başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bitmesini istemiyorum. sınırsız olsun benim özgürlüğüm Dil Çıkaran  özgürlük hakkında saatlerce konuşabilirim. ama bence özgürlük dünyada 2-3 kişi varken mümkün olabiliyormuş sadece.

neyse benim özgürlük görüşlerimi boşverelim. güzel olmuş bu =) umarım iyi bir not alırsın bu yazınla =)

aldım ztn hayatım Göz Kırpan

ve evet ben de bnm özgürlüğümün kendi özgürlüğünü savunamayacak kadar aciz olan birinin özgürlüğünün başladı yerde bitmesini istemiyorum Göz Kırpan

anladın sen Kahkaha 

Oscar Wilde
Raziel Neith
Chuck???
Telve

rüzGar ^^^^

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2008, 12:23:25 »

Birkaç sorum var öncelikle Dil Çıkaran Bu yazdıkların senin kendi düşüncelerin mi? Senin düşüncelerin ise veya taraflı yazdıysan sen hangi adamın tarafındasın, hangisinin düşüncelerini tasdikliyorsun?

Şimdi kendi şahsi düşüncelerime ve yorumuma geçiyorum. Dil Çıkaran Ben bu joblu adamın dediklerini ya da ne yapmaya çalıştığını tam anlamadım yani insanlardaki özgürlük düşüncesini yok etmeye mi çalışıyor yoksa özgürlüğün olmadığını söyleyip insanları özgürlüğe karşı daha da ateşlendirip kullanmak mı istiyor? (karışık anlattım biraz ama anlamışsındır umarım Sırıtan )

Şuanda sana vurmuyorum. ( güler ) bu yüzden artık özgürlüğü tanımlamana gerek yok. Senin o özgürlük zırvalarını zaten yeterince dinledim. Fakat olan şu ki ,senin gözlerin kör. Bir salak akım bütün dünyayı kasıp kavurdu. İnsanlar kralları ve kraliçelerini öldürdü. Sonra, sözde eşit bir rejim. Sonra ? Hatırlıyor musun ? İki binli yıllara geldiğimiz ne olmuştu ? Salak bir akım bütün ülkeyi kasıp kavurmuştu ! Tam özgürlük ! Sözde tam özgürlük ! Baaaah ! İnsanlar ellerine verilen en ufak özgürlüğü bile koruyamadılar. Onu bile suistimal ettiler ! Bütü dünyayı terör ve karmaşa ele geçirmişken biz bu ülkenin kaynaklarını koruduk. Onu her şekilde kapattık ki, zarar görmesinler ! İnsanlar açtır. Asla doymazlar. Sen onlara durmalarını gerektiğini söylemediğin sürece, yemeye devam edeceklerdir !

Burda söylediklerine vay be dedim politik düşüncelere karşı birisin sanırım. Güsel anlatmışsın, insanların hiçbir şeye değer vermemesi ve ellerinden kayıp gitmesine seyirci olmasını hele de bu kayan özgürlük olduğu halde önemsememelerini kayda değer anlatmışsın tebrikler. alkışlar karşımızda duran yılın yazarına Dil Çıkaran onurla takdim ederim Sırıtan

…. - Şu hayatın ölümle beslendiği klişesi yine...
- Diğerleri gibi bir klişe sadece; kendini kanıtlamak için, fırsat kollayan bir klişe.
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Don't lose your fair !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2008, 11:42:02 »

Birkaç sorum var öncelikle Dil Çıkaran Bu yazdıkların senin kendi düşüncelerin mi? Senin düşüncelerin ise veya taraflı yazdıysan sen hangi adamın tarafındasın, hangisinin düşüncelerini tasdikliyorsun?

Şimdi kendi şahsi düşüncelerime ve yorumuma geçiyorum. Dil Çıkaran Ben bu joblu adamın dediklerini ya da ne yapmaya çalıştığını tam anlamadım yani insanlardaki özgürlük düşüncesini yok etmeye mi çalışıyor yoksa özgürlüğün olmadığını söyleyip insanları özgürlüğe karşı daha da ateşlendirip kullanmak mı istiyor? (karışık anlattım biraz ama anlamışsındır umarım Sırıtan )

Şuanda sana vurmuyorum. ( güler ) bu yüzden artık özgürlüğü tanımlamana gerek yok. Senin o özgürlük zırvalarını zaten yeterince dinledim. Fakat olan şu ki ,senin gözlerin kör. Bir salak akım bütün dünyayı kasıp kavurdu. İnsanlar kralları ve kraliçelerini öldürdü. Sonra, sözde eşit bir rejim. Sonra ? Hatırlıyor musun ? İki binli yıllara geldiğimiz ne olmuştu ? Salak bir akım bütün ülkeyi kasıp kavurmuştu ! Tam özgürlük ! Sözde tam özgürlük ! Baaaah ! İnsanlar ellerine verilen en ufak özgürlüğü bile koruyamadılar. Onu bile suistimal ettiler ! Bütü dünyayı terör ve karmaşa ele geçirmişken biz bu ülkenin kaynaklarını koruduk. Onu her şekilde kapattık ki, zarar görmesinler ! İnsanlar açtır. Asla doymazlar. Sen onlara durmalarını gerektiğini söylemediğin sürece, yemeye devam edeceklerdir !

Burda söylediklerine vay be dedim politik düşüncelere karşı birisin sanırım. Güsel anlatmışsın, insanların hiçbir şeye değer vermemesi ve ellerinden kayıp gitmesine seyirci olmasını hele de bu kayan özgürlük olduğu halde önemsememelerini kayda değer anlatmışsın tebrikler. alkışlar karşımızda duran yılın yazarına Dil Çıkaran onurla takdim ederim Sırıtan

=)

öncelikle çok teşekkür ederim Dil Çıkaran

sonra da şöyle bir şey açıklıyayım ki sorularının cevaplarını alabilesin.

Bazı yazılarımda ben direk olarak kendimi tasfir ederek başlarım. Dolasıyla özgürlük diye kıçını yırtan adam, benim. Orada direk kendimi tasfir ederek yazdım. Onun düşünceleri ise benim düşüncelerimin birer yansıması. Fakat joblu adam ... Ah, joblu adam. Oyunun sonu neredeyse, joblu adamın çatışmayı kazanmasıyla ve onların tarafının galip gelmesiyle bitecekti. Çünkü düşüncelerini öyle güzel savundu ve o kadar haklıydı ki .. ikisi de çok haklı aslında. Ben ikisinin de birleşimi bir fikre sahibim. Özgürlüğü savunup, insanları sevmeyen bir fikir denilebilir buna kısacası.

Joblu adamın tutumu, gerçekten de eskiden özgürlük için çarpışıp, sonra da bunun bir fayda sağlamadığını fark eden birinin düşünceleri yönünde. Eskiden belki o da özgürlük askerlerinden biriydi ya da adamın ileride başına geleceklerin bir yansmasıydı .. bilemiyorum .

Ben her ikisinin de düşüncelerini sonuna kadar tastikliyorum. Joblu adam ' gerçek dünya ' için oldukça sağlam ve oldukça haklı. Diğer adam ise ' olması gereken dünya ' için oldukça iddalı ve oldukça mantıklı ( bi o kadar da haklı ). Fakat araya ' insan ' unsurunu da katınca, joblu adamın söylediklerine hak vermeden edemiyorum.

Ve hayır, kışkırtma gibi bir amacı yok joblu adamın. O daha çok, özgürlükten intikamını almaya çalışıyormuş gibi geldi bana. Yıkılan hayallerini yeni düşüncelerle doldurmuş her insanın yaptığı gibi, eski düşüncelerine saldıran biri ..

Oscar Wilde
StaticPulse
"En sıcak CAFE!!..^i love DAN!
Sıcak Çikolata

emmahermione ben oluyorum .. :P :D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 21, 2008, 13:38:59 »

neden bilmiyorum bir burukluk var.. her zmanki gibi süpersin.. ama bugün okumamam gereken bir yazıymış bitirdiğimde anladım...

Hayat çekiyor ellerini üzerimden,terk ediyor beni...

~

Ben HarryPotter çocuğuyum!!
Rüya
Elizabeth .. *
Cafe Cini
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2008, 17:12:19 »

Uzun uzadıya bir yorum yazmıştım ama net gidince yorumum qelmedi ..
Baştan yazarım ben de ...

Beynim ve gözlerim yoruldu bu yazıyı okurken... Beynimin yorulması bu kadar akışkanlığı bir anda yaşamak ve gözlerimin yorulması da tüm bu akışkanlığın sonunu beklemekten sanırım...
Beynim gerçekten yoruldu tüm bunların kurgusunu anlamak için. Bir türlü emin olamadım özgürlüğün anlamının ne olduğundan. Aslında kimsenin özgürlüğün ne olduğunu bilmediğinden adımın RÜYA olduğu kadar eminim ama yine de İSTİSNA denen kelimenin boş yere var olduğunu sanmıyorum. Şu var ki bu konuda hassaslık nedir bilen biri olduğunu düşünüyorum.
İnsanların özgürlük inanış(LAR)ı çok farklı.. Sanki bu farklılık insanların 3. boyuttan başka bir boyuta taşıyabiliyor. Özgürlüğün sözcük anlamı insanlarca kabul edilse de kesinlikle kimsenin bu anlama bağlı kalarak bir hakarette bulunduğunu sanmıyorum. Özgürlüğüne düşkün bir insan varsa ve sırf bunu korumak için bir şeyler yapıyorsa inanın kı bunu toplum ortasında söylesin kahkahalarla güldükten sonra yüzüne tükürürüm! O derece özgürlükten yoksun olduğunu sırf göstermek için yaparım bunu!
Yazıdaki gerçek özgürlük nedir pek çözemedim aslında belki de beynim bu yüzden yoruldu ve bu kararsızlıkta yalnız olduğumu da hiç düşünmüyorum açıkcası... Özgürlük kavramını var eden bir toplumun ezilmesinin imkansız olduğundan emin olmak hiç de zor bir düşünce felsefesi değil tahminimce.
"Bir kadının orospu olmak istediği için orospu olmasıdır özgürlük!"
Yazıda beni yerle bir etmeye yeten cümle ve fikir kesinlikle bu kısım oldu diyebilirim.
Bu yorucu yazıda beynim ve gözlerimin yorulmasını sağladığın ve bazı şeyleri farkına varmamda yardımcı olduğun için ve ayrıca yorumumu okuma zahmetine katlandığın için çok teşekkürler. Emin ol hocan kayda değer eser ne demektir ve bir eser için beyin yormak nedir biliyorsa bu eserin en layıkının olduğu kanısına varacaktır.

Sarılan

Sahip olduğumu tek şey bugünken, neden yarından korkalım ki? 
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: