Bütün bir gün cesetinin başında bekledim. Gözlerine inen beyaz perde ile o kadar canımı acıtıyordun ki .. Bir zamanlar gözlerinden ırmaklar akan adam ... Yavaş yavaş mora dönen ellerine ve yüzüne baktım. Kaç kere ısıtmıştı , şimdi buz gibi olan ellerin, benim ellerimi ? Kaç kere öpmüştüm bir zamanlar pembenin ve kırmızının en belirgin tonlarını barındıran dudaklarından ?
Üzerinde en sevdiğin siyah pantolon var. Ayaklarında siyah spor ayakkabılar ve üzerinde siyah bir kazak ... Yerde uzanıp durdun bütün bir gece. Vücut ısın o kadar düşmüştü ki, sana bakmak bile üşütüyordu beni. Ayakkabılarını çıkarttım bir zaman. Nasıl olsa artık seni ısıtmayı beceremiyorlar ... Çoraplarınla kaldın karşımda. Kaç kez o çorapları çıkartıp yanıma uzanmıştın? Kaç kez o çorapları çıkarttıktan sonra sarmıştın beni ? Kaç kez, beni benden alan gözlerini bana odaklayıp, kollarınla sıkıca sararak beni “ Hepsi geçecek. “ dedin ?
Ah, anılar ... Artık yatakta üşüyeceğim. Isıtacak biri olmayacak beni. Gözlerime bakıp güven veren sözler fısıldanmayacak artık kulaklarıma.
Evin geniş salonundan çıkıp, mutfağa gittim bir ara. Kendime ve sana şarap doldurdum. Kendime beyaz, sana kırmızı ... Belki de şaraba dayanamazdın. Kalkıp içmek isterdin ...
Loş sarı ışıklarla aydınlatılmış salona geri döndüm. Burası bizim evimiz olacaktı değil mi ?
Sen hala bıraktığım yerde yatıyordun. Ne hareket etmiştin, ne de nefes alıp vermiştin. Eski yerime, senin hemen yanına oturup bağdaş kurdum. Şarabını da başının yanına ...
Şarabımı yudumlarken kulakların takıldı gözüme. Sayamadığım, sonsuz dakikalarda seninle geçen gecelerde, kıpkırmızı olan kulakların .. Kaç kez öpmüştüm onları ? Kaç kez ateş gibi yandıklarını fark etmiştim yanaklarıma değdiklerinde ?
Konuşmanı istiyorum şimdi. Bana tekrar her şeyin iyi olacağını söylemeni istiyorum. Güven vermeni istiyorum bana. “ Seninle bir ömür “ demiştin. Sözünü tutmanı istiyorum şimdi. Hiçbir zaman bana verdiğin sözlerden caymadın. Neden şimdi ?
Ve güneş doğdu tekrar. Seninle ama sensiz geçen bir gün .. Kalkıp da kadehinden bir yudum almadın .. olsun, belki sevmiyorsundur bu marka şarabı. Son bir öpücük ver şimdi mor olan dudaklarından. Tekrar gözlerime bak, bir zamanlar gözlerinden ırmaklar akan adam.
-------------
Bu yazı Gria Himonas'ın MSN de ki nickinden esinlenerek yazılmıştır.
Beğendiğinizi umuyorum