Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
Mart 20, 2010, 17:21:42
Duyurular
:
Harry Potter Cafe | Resmi
Facebook Sayfası
'na "Hayran Ol"un!
Harry Potter Cafe | Forum
/
Edebiyat
/
Arna Dünyası
(Moderatör:
Arna Belorn
) / Konu:
Yeşil, Kırmızı ve Siyah
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Yeşil, Kırmızı ve Siyah (Okunma Sayısı 1100 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Bakus Will Be End
Yönetici
Süt
Battlestar Galactica ~
Yeşil, Kırmızı ve Siyah
«
:
Mart 01, 2009, 16:36:53 »
Sayısız zamanlar geldi geçti dilimden. Sayısız fotoğrafta güldü yüzüm. Sebebi bilinmez karanlıkta, aydınlığın arayışında yoruldu ayaklarım. Bir yüzdü hatırladığım. Sadece bir yüzdü rüyalarıma giren. Sahip olduklarımı uğruna köle ettirecek bir yüzdü, diğerlerinin etkileyici bulmadığı.
Bilinmeyen boşluğun gölgesinde, yabancılaşmış bir gülümseme. Sahibini belli eder kalabalığın ortasında, kargaşanın göbeğinde.
Asıl benliğin yok olduğu, zorbalaşmış ruhların, kabarmış egoların arasında dolaşırken ben, sahip olduklarımı değil, olamadıklarımı arzuladım. Bir yandan bakıyordum elimdekilere. Alışkanlık denilen merete düşmüştüm yine. Yine bekliyordum yeni bir nefesi, yeni bir umudu. Yine bendim zamandan geriye kalan elimde. Birlik olamadığım toplulukların akışının tersine, dikeliyordum rüzgarın ortasında. Yağmuru yiyordu yüzüm, siyah şemsiyem elimde.
Neden gecikmişti benim geçmişim? Neden zamanında yetişememişti bu kaybolmuş yalnızlığa anılarım. Bağlanmam gerekenleri neden bu kadar hızla unutturmuştu bir yüz bana. Belki bir kaçış noktasından ilerliyorduk karanlığa birlikte. Nedeni bilinmez rüyaların eşinde sevişiyorduk birlikte. Hatırladığım, sadece bir yüz.
Fidanların arasında, kurutulmuş bir gül gibi hissediyordum kendimi. İçi boşaltılmış bir sincap ölüsü. Amacımı, inancımı, umudumu nerede bırakmıştım? Neden unutmuştum onları da almayı bavuluma ?
Asırsız dünyanın, yılları arasında koşturur gölgelerim. Benliğin kazndığı topraklarda, benliksizliği ile övünür. Farkın anlayışsızlık ve yabanilik olarak anıldığı zamanlarda çürür düşüncelerim. Birlik olmaya çalışmalarım boşunadır satırlarım arasında. Birliklerim yakılıp, yıkılmıştır dalgaların amaçsızlığında. Sahip olduklarımı bir çırpıda mahveden ellerim, amaçlarını aramaya başlar bilinçsizce. Neden burada dikilmekteyim ben? Sadece geçmek amacıyla gittiğim yollarda, neden evimi yaratmıştım?
Bir tek yüzdü beni kurtaran bütün siyahlığın içinden. Yeşil, kırmızı ve siyah bir yüzdü beni unutturan, anılarıma hakaret ettirip, geçmişimi yalnızlaştıran.
Alışkanlık, her şeyin ötesinde zararlı olan tek şeydir bu dünyada. Alışkanlık, iyi anlamı bulunmayan kavram. Alışkanlık, aşkı öldüren. Alışkanlıktı beni hayallerimden alan.
Şimdi, damarlarıma kadar sinmiş olan senden ayrılma vakti bebeğim. Kokuna alışmışlığımdan vazgeçme zamanı. Şimdi ayrılık vakti, o yeşil uğruna. Hiçbir yerde olmayan, olsa da ulaşılamayacak olan o yüz uruna yıkma zamanı seninle geçen geceleri. Yalnızlığa bir kez daha alışma vakti.
Ben, tenine alıştığımda bitmişti aşkımız.
Ben, sen olduğumu fark ettiğimde bitti aşkım.
«
Son Düzenleme: Mart 01, 2009, 20:24:24 Gönderen: Arna Belorn
»
http://www.youtube.com/watch?v=L4yVAyLnHwc&feature=channel
[Battlestar Galactica - Spoiler ]
Tom Zarek:
You have to think about the people of this fleet now, and surrender.
President Laura Roslin:
No. Not now. Not ever. Do you hear me? I will use every cannon, every bomb, every bullet, every weapon I have down to my own eye teeth to end you! I swear it! I'm coming for all of you!
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Yeşil, Kırmızı ve Siyah
«
Eklendi:
Mart 20, 2010, 17:21:42 »
Kare
Krema
Ynt: Yeşil, Kırmızı ve Siyah
«
Yanıtla #1 :
Mart 01, 2009, 17:33:05 »
Yer yer anlattığın şeylerden kopup kendi kafamda farklı bir çizgide okusam da bütün olarak bakınca gerçekten insanı içine alan bir yazı olmuş. Cümlelerin çoğunda derin anlamlar var; ilk okuyuşumda tereddütle ilerledim aslında, kelimeler ağır gelir gibi oldu ama akışına bırakınca her şey yerine oturuyor
Alıntı
Sahip olduklarımı uğruna köle ettirecek bir yüzdü, diğerlerinin etkileyici bulmadığı.
Ne denilebilir ki bu cümleye... Virgülden sonraki kısmın anlattıkları çok çok önemli bence... İlk kısmı herkes biliyor ama "diğerlerinin" bakış açısını kaç kişi farkedebiliyor "diğerleri" olmadan? Bilmek lazım, bilincinde olmak lazım...
Alıntı
Yine bendim zamandan geriye kalan elimde.
Yapma ama ya, direk geçmişe götüren bir cümle okumak istemiyorum, daha ben bu kafayla permütasyon çözeceğim
gerilere gitmek istemiyorum
Alıntı
Amacımı, inancımı, umudumu nerede bırakmıştım?
Sahi nerede bırakıldı acaba?
Alıntı
Alışkanlık, her şeyin ötesinde zararlı olan tek şeydir bu dünyada. Alışkanlık, iyi anlamı bulunmayan kavram. Alışkanlık, aşkı öldüren. Alışkanlıktı beni hayallerimden alan.
Alışkanlık üzerinde hiç bu şekilde düşünmemiştim.. Farklı ama mantıklı geldi bana... Bir de ilk ve son cümlenin yüklemlerine gerekli ekleri getirip, aradakilerin yüklemlerini yalın bırakman hoş bir hava katmış := Sanki.. hmm.. İfade edemeyeceğim ama şık durmuş yani
Ellerine sağlık Arna Belorn := := (Sanırım ilk defa bir Arna öyküsüne yorum yapıyorum,
(-parantez içi parantez- diğerlerine yorum yapmadan mı kaçıyorsun diyecek olursan, daha çok eski tarihlerde yayınlanmış olanları okuduğum için şeyapmıyordum
)
tam olarak düzgün bir şeyler söyleyemedim ama umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir
)
Eski nympha
charmed
Fall in love...
Çeviri Kulübü Üyesi
Krema
Üniversite...
«
Yanıtla #2 :
Mart 01, 2009, 18:52:45 »
Alıntı sahibi: Arna Belorn üzerinde Mart 01, 2009, 16:36:53
Bir yüzdü hatırladığım. Sadece bir yüzdü rüyalarıma giren. Sahip olduklarımı uğruna köle ettirecek bir yüzdü, diğerlerinin etkileyici bulmadığı.
İşte bu! Dedim bu cümlede.Tahmin bile edilemeyecek şekilde anlatan içimdekini şu an. İşte bu.
Fidanların arasında, kurutulmuş bir gül gibi hissediyordum kendimi. İçi boşaltılmış bir sincap ölüsü. Amacımı, inancımı, umudumu nerede bırakmıştım? Neden unutmuştum onları da almayı bavuluma ?
Unuttuğunu hatırlamak daha zor oluyor çoğu zaman. Bıraktığını farkedebilmek; bırakmanın sebebini aramak daha çok cesaret istiyor..Farkedememek en rahatı aslında. Bir varmış bir yokmuş gibi..
Benliğin kazndığı topraklarda, benliksizliği ile övünür.
Farkın anlayışsızlık ve yabanilik olarak anıldığı zamanlarda çürür düşüncelerim
. Birlik olmaya çalışmalarım boşunadır satırlarım arasında. Birliklerim yakılıp, yıkılmıştır dalgaların amaçsızlığında. Sahip olduklarımı bir çırpıda mahveden ellerim, amaçlarını aramaya başlar bilinçsizce. Neden burada dikilmekteyim ben? Sadece geçmek amacıyla gittiğim yollarda, neden evimi yaratmıştım?
O cümleye ne yorum yapabilirim ki.Farkı anlayamayanların bazen -ne bazeni her zaman- bunun yok edilecek bir zararlı gibi görülmesi. Oysa fark daha özel.
siyah beyaz bir filmin renkli karesi gibi..(teşekkürler başat:P)
Birlik olamazsın, olmaya çalışsan da olamazsın, elinde değildir dalgaya karşı yüzmek için yaratılmışsındır.
Bzen çok çok güzel bazen kahredecek alışkanlıklar. Bazn aşkı tatlı kılan o alışkanlıklar öldürüyor gerçekten. Sadece eğlenmek için içilen sigaranın bağlayıp seni öldürmesi gibi..
Ben, sen olduğumu fark ettiğimde aşkım bitti.
Mecnun leyla ben geldim dediğinde anlamıştı artık Leyla'nın olmadığını....
Özlemişim yazılarını. Okul kıskacından kurtulup kalbinden damlattığın yazılarından bahsediyorum tabi. İçimden bir ses tüm yazıyı yanlış anladın diyor ama başka bir ses de o yazı sen öyle anladığın için o anlamı taşıyacak artık diyor.
Güzel zamanlama . Ellerine sağlık Arna. Buraya yeniden yazmak güzel
It's over...
Şiddetli öfke kalbini parçalayamayacak artık..
Marissa
Yönetici
Has Türk Kahvesi
"Benim olan ben bırakana kadar benim kalır.."
«
Yanıtla #3 :
Mart 07, 2009, 13:04:06 »
İlk defa bir yazına yorum yapmakta bu kadar güçlük çekiyorum.Defalarca bu sayfayı açtım,okudum,her okuduğumda daha derine battığımı hissettim.Geçmişim gözümün önüne geldi pişmanlıklarım,mutsuzluklarım,karamsarlığım...İşte ben bir yazarda bunu hissetmek isterim alıp sürüklemeli seni.Ya içinde hesaplaşmalısın kendinle yada yazının içine girmelisin,karakterler yanıbaşında konuşmalı.Senin yazıların bana bunları hissettiriyor.Okumayı seviyorum..Hep yaz emi...Canım benim
Sevgim
Demleme Çay
Gelsin hayat bildiği gibi..
«
Yanıtla #4 :
Mart 08, 2009, 14:52:06 »
Her bir kelimesinde farklı anlamlar kazandırdı ve okurken geçmiştee yasadıgım bazı anılar geldı..Ellerine saglık.Yeniden yazman dilegiyle..
*
Nedir kayalaşmış sıkıntılar ucup giden sözler?
Nedir aklımın eRmediği şu olup bitenler?
Sevgi & Ömer. <3
Goz
Love Beatles !
Çeviri Kulübü Üyesi
Kapuçino
«
Yanıtla #5 :
Mart 08, 2009, 16:53:29 »
Çok sevdiğin bir kitap vardır; defalarca, hatta belki 10 defa okursun, tam olarak anlabilmek ve sindirebilmek için. Başkaları komik bulur bunu, bir defa okuduğun kitabı neden tekrar okuyasın ki?
Ama bazen, elinde olmadan tekrar, tekrar okursun. Farkındalığa ulaşmak için. O kitabı diğerlerinden ayıranı, anlaşılmaz yapanı bulmak için.
Bu yazın, tam da bahsettiğim gibi. Tam anlamıyla oturmasa da farkı kafama, anlayabilmek için uğraştım. Defalarca okudum ama hala tamamını anlayamadım, anladıysam da sindiremedim.
Tekrar, tekrar ve tekrar okumak üzere..
Fides
UU Seherbazları
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Mors Ante Infamia
«
Yanıtla #6 :
Mart 25, 2009, 12:51:16 »
Alıntı
Sebebi bilinmez karanlıkta, aydınlığın arayışında yoruldu ayaklarım.
Belki müsait bir ruh hali içindeyim ya da belki normal halimde de etkileyecekti ama bu giriş kısmı en etkilendiğim yer oldu.
Alıntı
Asıl benliğin yok olduğu, zorbalaşmış ruhların, kabarmış egoların arasında dolaşırken ben, sahip olduklarımı değil, olamadıklarımı arzuladım.
Yazı öyle bir şey ki yazan farklı şeyler hissedip yazsa da okuyan farklı algılayabiliyor, biliyorum aslında anlatmak istediğin benim anladığım değil ama ben yine de onu anladığımı düşünüp kendime göre biçimlendirdim aklımda sanırım, o sebeple bu kısmını da iki üç kez okudum.
Alıntı
Sahip olduklarımı uğruna köle ettirecek bir yüzdü, diğerlerinin etkileyici bulmadığı.
Çoğu kişinin ugun anlarda duygularını anlatacağı bir cümle olmuş.
Diğerlerinin etkileyici bulmadığı... Bu kısımdan daha iyi ne anlatır olayın garipliğini?
Alıntı
Son kısmı oldukça etkileyiciydi. Eline sağlık. :-w
«
Son Düzenleme: Mart 25, 2009, 12:54:35 Gönderen: Fides
»
Karanlığın yeterince kendini gösterdiği zamanda inandıklarını sorgulayan ve yolunu bulmaya çalışan bir safkan...
Görünenlerin yanıltıcı olabildiğini keşfeden tek kişi olan, yolu belirleyebilecek bir muggle...
Bu karanlık zamanda kendine güvenen ve yolunu kaybetmeyen bir seçilmiş...
Tüm buzdan duvarlarına rağmen her şeyin farklı olmasını istese de kimseye bir şey belli etmeyen bir buzlar kraliçesi...
Seçimlerinizi kim belirler? Nereye kadar? Her şey gördüğünüz gibi midir? İnsanlar olduklarını söyledikleri midir yoksa size göstermedikleri mi?
Sular ısınırken günler geçiyor...
Günler Geçerken | masalci
Lyra
Çeviri Kulübü Üyesi
Krema
Bidam..
«
Yanıtla #7 :
Mart 25, 2009, 15:08:42 »
ilk defa bir yazını okudum ve bundan sonra da hepsini okumayı düşünüyorum,
gerçekten çok güzel ve deriin bir yazıydı..
Qeen Seon Duk
Moria
~Moria Leviosa~
Demleme Çay
<Can Yumurtası>
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 13, 2009, 16:22:41 »
Yazılarını büyük bir heyecanla ,imrenenmeyle,yine nasıl ağlatacak ,ve ya nasıl bir duygu seline kapılacağım diyerek takip ediyorum Arna abi
Yorumlarımın yazılarının hiçbir kelimesini karşılayamayacağını düşündüğüm için hiç yorum yapmadım-yapamadım daha önce;ama bu yazın beni,içimdekileri bile değiştirebilecek türdendi.
Alıntı
Bir tek yüzdü beni kurtaran bütün siyahlığın içinden. Yeşil, kırmızı ve siyah bir yüzdü beni unutturan, anılarıma hakaret ettirip, geçmişimi yalnızlaştıran.
Bir yüz bunları yaptırabilir mi gerçekten ? Bu soruyu çok sordum kendime...
Alıntı
Şimdi ayrılık vakti, o yeşil uğruna
Öyle yeşiller var mı gerçekten ? Ayrılıklara sebep olan yeşiller..Olur yani,yeşiller için herşey yapılabilir..
Çok düşündürdü beni bu yazı çok...Çok fazla hissettim bu yazıdaki hisleri..Hangi teşekkür yeter bilmiyorum ama bu yazının güzelliği kadar teşekkürler ediyorum sana ,kalemine,hislerine...
«
Son Düzenleme: Mayıs 13, 2009, 16:26:29 Gönderen: Moria
»
"Herkes leblebi yer gibi sinir hapı atıyor ağzına, herkes gazetelerin birinci sayfasında pıhtılaşan kanlara göz ucuyla bakıp bakıp susuyor ve herkes adımını ileriye değil de,
kendi içine doğru atıyor."
Rüya
Elizabeth .. *
Özel Forum
Telve
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 26, 2009, 12:21:49 »
Uzun zamandır duygularımdan arındırmıştım alışkanlığı.. Olmadığını düşünmüştüm. Aşktır, sevgidir.. Bu bağlılıktır. Alışkanlık değildir deyip deyip avunmuştum.. Meğer yanıldığımı bir kez daha çok içten hissettim.. Alışkanlık sonuna kadar belki de ama bi yandan da getirdiği bağlılığa ne demeli.. İşte karmakarışıklık ..
yazının sonu.. ve gercek bi nokta.. ne bi belirsizlik var ne de bir ".." iki nokta.. sadece bitiş. keskin ve kesin.. yüreğine sağlık.
Sahip olduğumuz tek şey bugünken, neden yarından korkalım ki?
Hey Ho Lou
Dolunay
Özel Forum
Espresso
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 30, 2009, 03:41:39 »
Bazı yerler kendi kendimi hatırlattı bana. Zamanla neye 'çevrildiğimi' gördüm yine. Alışkanlıktan kurtulmak istiyorum.
"Yine bekliyordum yeni bir nefesi, yeni bir umudu."
Bana en çok zarar veren şey oldu alışkanlıklarım.
"Fidanların arasında, kurutulmuş bir gül gibi hissediyorum."
ben de. Kurultuldum. Bunu bana yapanın yüzünü hatırlamıyorum, iyi ki. Alışkanlıktan olsa gerek, hatırlayabileceğim bir yüz bekliyorum. 'beni bütün siyahlığın içinden kurtaracak' birini bekliyorum...
"Sahip olduklarımı bir çırpıda mahveden ellerim, amaçlarını aramaya başlar bilinçsizce. Neden burada dikilmekteyim ben?"
kendi sebeplerimi bulamıyorum.
Bende neyi anımsattığından yeterince bahsettim sanırım.
Marissa'nın dediği gibi, yorum yazmak çok güç buna. Acayip zor.
"Ben, tenine alıştığımda bitmişti aşkımız."
Vurucu yer.
thor
Kakao
Bir Tutam Mutluluk
«
Yanıtla #11 :
Eylül 08, 2009, 20:13:09 »
'''Ben, tenine alıştığımda bitmişti aşkımız.
Ben, sen olduğumu fark ettiğimde bitti aşkım.''
gerçekten hislerin ve duyguların çok güçlü , çok derin . yorumda bulunmak senı tebrik etmek için bişeyler yazmak isterim ama benı o kadar çok düşündürdü ve bi yandanda beynımı durdurduki yazıçak bişey bulamıyorum .
çok yeteneklisin . umarım hep böle kalırsın . ellerine ve duygularına saglık . !
.
ATeşİm AŞkına KIvılCIM oLSun
sONSUz YnsIN YÜReGİnde HaytA DOysun
.. <3 ..
hermione771
You always knew just how to make me cry, And never did I ask you questions why...
Çeviri Kulübü Üyesi
Telve
~ Give up! ~
«
Yanıtla #12 :
Eylül 12, 2009, 20:53:29 »
Çok güzel yazmışsın, forumun bu bölümüne pek meraklı değildim ama sanırım olacağım
Ellerine sağlık...
We grew with them ...
emma___iremm
Kakao
sezgilerimin gücü adına!!!!!!
«
Yanıtla #13 :
Ekim 10, 2009, 14:11:13 »
sen çok yeteneklisin yha ellerine sağlık senden süper deneme yazarı olur
hop£ayaROCK zıp£ayaROCK inanaROCK co$aROCK €€ ßirasta matROCK din£€m€q £asım ROCK...............................
chosenaz
/Cafe Mazlumu/ ///izmit'in sihirli kızı//Hatunum ne derse doğrudur//gizli deli
Çeviri Kulübü Üyesi
Telve
///Naz-ı Endam///
«
Yanıtla #14 :
Ekim 10, 2009, 14:26:39 »
Burda tüylerim diken diken oldu.Resmen kendimi okuyor gibiydim çoğu yerde.Kelimelerin o kadar vurucu ki...
Alıntı
Yalnızlığa bir kez daha alışma vakti.
Vay canına diyorum!....
İfade yeteneğin olağan üstü.
~Legend Of The Seeker~
~~Yağmur~~Hikayem için tık
felix felicis
müdahelesiz hayat için elele =D
Kakao
and nothing else matters!
«
Yanıtla #15 :
Ekim 31, 2009, 19:31:45 »
"Şimdi, damarlarıma kadar sinmiş olan senden ayrılma vakti bebeğim."
bu cümleden sonrası olmasaydı yerine tek bir cümle olsaydı öyle bitseydi. daha karmaşık ve daha gizemli. burdan sonrası duyguları basitleştirmiş sanki.
öncesi yaralayıcı. çok güzel.
say me Leon!
you'r not real, arent you?
and i never find you...
ginny98
Süt
«
Yanıtla #16 :
Ocak 28, 2010, 01:27:38 »
çok güzel olmuş ellerine sağlık...
İch Liebe Dich...