Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 07, 2008, 20:31:04  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hayatın Anlamı.  (Okunma Sayısı 301 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 31, 2006, 18:11:31 »

Eski zamanların birinde bir adam hayatın anlamının ne olduğuna takmış kafayı..

Bulduğu hiçbir cevap ona yeterli gelmemiş ve başkalarına sormaya karar vermiş... Ama aldığı cevaplar da ona yetmemiş. Fakat mutlaka bir cevabı olmalı diyormuş... Ve dolaşıp herkese bunu sormaya karar vermiş... Köy, kasaba, ülke dolaşmış bu arada zaman da durmuyor tabiki ...

Tam umudunu yitirmişken bir köyde konuştuğu insanlar ona -Şu karşıki dağları görüyor musun, orada yaşlı bir bilge yaşar, istersen ona git belki
o sana aradığın cevabı verebilir. " demişler. >

Çok zorlu bir yolculuk sonunda Bilgenin yaşadığı eve ulaşmış adam.
Kapıdan içeri girmiş ve bilgeye " Hayatın anlamının ne olduğunu " sormuş ..

Bilge; -Sana bunun cevabını söylerim ama önce bir sınavdan geçmen gerekiyor demiş ...

Adam kabul etmis... Bilge bir çay kaşığı vermiş adamin eline ve içine de silme bir şekilde zeytinyağı doldurmuş. "Şimdi çık ve bahçede bir tur at tekrar buraya gel ... Yalnız dikkat et, kaşıktaki zeytinyağı eksilmesin. Eğer bir damla eksilirse kaybedersin... Adam gözü çay kaşığında bahçeyi turlayıp gelmiş. Bilge bakmış "evet" demiş "kaşıkta yağ eksilmemis,peki bahçe nasıl dı(!)"

Adam şaşkın.. "Ama" demiş "ben kaşıktan başka bir yere bakmadım ki..." Şimdi tekrar bahçeyi dolaşıyorsun, kaşık yine elinde olacak ama bahçeyi inceleyip gel, demiş Bilge... Adam tekrar bahçeye çıkmış gördüğü güzellikler büyülemiş muhteşem bir bahçedeymis çünkü...Geri geldiğinde bilge, adama "bahçe nasıldı" diye sormuş ... Adam gördüğü güzellikler karşısında büyülendiğini anlatmış..

Bilge gülümsemiş, "ama kaşıkta hiç yağ kalmamış" demiş ve eklemiş

"--Hayat senin bakışınla anlam kazanır. Ya sadece bir noktayı görürsün, hayatın akıp gider sen farkına varmazsin..Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın akıp giden zamanın anlam kazanır ...

"Hayatının anlamı senin bakışlarında gizli"

Alıntıdır....

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

Bu tamamen saçmalık, sizi manyaklar!

Tanrı aşkına sizler gerçeksiniz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Hayatın Anlamı.
« Eklendi: Ekim 07, 2008, 20:31:04 »

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2006, 18:17:06 »

Ben bunu "simyacı" dan hatırlıyo gibiyim Kahkaha Ama daha farklıydı sanırım Dil Çıkaran O altın arıyordu... Çok uzun zaman oldu tekrar okuyayım Kahkaha

Güzel Kahkaha
Isolde Black
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2006, 20:36:22 »

Çookk güzel bir yazı !! çook hoşuma gitti.. Dil Çıkaran Teşekkürler.. Dil Çıkaran =))
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2006, 16:57:05 »

aaa ben bunu biliyodu, stev okutmuştu bana ve bende yazın full yanımda taşımıştım bu yazıyı ve hatta "hayatın anlamı benim bakışlarımda saklı" gibi bişe yazmıştı Hede Hödö

aii çok hoş, tşkr yinede paylaşım için ^^

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
ZuZu
Süt
*

Kahve Bahane ...Rupert şahane :D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2006, 23:32:17 »

çok güzel bir yazıı Gülümseyen

Rupert Grint Fun Club
Emma Fun Club
MRPOYRAZ
Telve

senli sensizliğin sessiz selinde sana susuyorum