|
ŞeBo
|
 |
« : Nisan 13, 2007, 21:56:21 » |
|
Telefonda buzdan bir kadın sesi şunları söylüyor: “Şu anda 23 kontörünüz kalmıştır. Telefonunuz bağlanacaktır ancak en kısa zamanda kontör yüklemeniz gerekmektedir.” Arkadaşıma bir şey söyleyeceğim berbat bir tonlamayla hazretlerinin emirlerini dinliyorum. 23 kontörüm kalmasına rağmen telefonumu bağladıkları için içimden çılgınca haykırmak, gözyaşları içinde telefon şirketinin merhametli yöneticilerinin dizlerine kapanmak geliyor!
Yetmiyor. Kontörü “En kısa zamanda” yüklemem gerekiyor. Yüklemezsem öcücell hizmetleri var. Sağolsunlar, kontör yüklemeyeni yiyorlar. O anda ne yapılıyorsa bırakılması, deliler gibi kontör yüklemeye koşturulması şart! Kontörü olmayana kız vermiyorlar!
Sadece bu mu? Diyelim sevgiline aşk sözcükleri fısıldarken ya da evde seyrettiğin bir filmin en güzel yerinde ya da diyelim laboratuvarda insanlığın geleceğiyle ilgili bir deneyin kritik anında, içinde bulunduğun durum her ne ise kanatarak çizen bir mesaj sesi! “BİP!” Ve artık hiçbir şey eskisi gibi değidir. Aklının önemli bir kısmı gelen mesajın acaba ne ile ilgili olduğuna takılır kalır. Dünyanın en iyi filmi de, en önemli romanı da o küçük “bip” sesiyle başedemez. Sırf bu ağırlıktan kurtulmak için yaptığın işi bırakmak ve imlası suya düşmüş şu mesajı okumak zorunda kalırsın: “nılufer karar verdım ıcın 51, dale ıcın 52, hey sexy lady ıcın 53, fetıh marsı ıcın 55, yıkılıyo ıcın 56 yaz 5959a gonder” Emredersiniz! Buna ne hakları var. Bu alet telefon mudur, pazar yeri midir, nedir? Ne hakla milyonlarca insanın psikolojisini değiştirebiliyor, dikkatlerini dağıtabiliyorlar. Biri ıslık çalarak bir tuşa basıyor ve belki bir şiir yazılamamış, bir söz söylenememiş oluyor. Belki unutamayacakları bir andan mahrum kalıyor sevgililer. Dünya yine kurtulamıyor!
En kısa zamanda kontör yüklemem gerekiyormuş. Sanane! Yüklerim yüklemem sanane! Zaten telefonumuzu bir tehdit aygıtı olarak dibimizden ayıramaz hale getirilmişiz. Düşmüşüz tuzağa. Sosyolojimiz, psikolojimiz alt üst olmuş. Kontör bitince istesek de istemesek de tıpış tıpış gidip hazretlerine ödeme yapıyoruz. Her defasında bu uyarıyı yapıp uykumuza niçin kabus oluyorlar? O kadın kim? Belki deprem oldu son 6 saniyemiz, niçin kontörümüz azaldı diye hayat hakkımızı elimizden alıyorlar? Niçin istedikleri zaman kimi mesajlar göndererek dikkatimizi dağıtıyorlar? Bu nasıl bir saygısızlıktır? İnin üstümüzden imdat! Kontörümüz yok belki ama onurumuz var! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
delidir
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2007, 22:04:41 » |
|
süper bir yazıymış  saol paylaşım için  traji komik hale geldik.. gülelim mi ağlayalım mı herşey birbirine karışıp çorba haline geldi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eärendil
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2007, 22:29:59 » |
|
ahhh ah... bende çekiyom bu çileyi  ama hiç bu şekilde davranmamıştım yani onu söleyen kıza söylenmek felan  allahtan 2. hattımı faturalı aldım enazından faturada babamın adresiine gidiyor..  biraz olsun rahatlatıcı bir olay...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
delidir
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2007, 22:41:29 » |
|
ben geçen gün arkımı ararken oturdum "telefonunuz bağlanacaktır.... " ı söylemeye (o anda diyer taraftan da aynı ses geliyordu  ) karşımda arkım bana tip tip bakıyor  hepsetti bizi bu telefonlar kontörü olmayan kıyamet kopacak sanıyor sınıfta 5 kontör ü olan diyene sende varsa bize yolla demeye başladık en olcak sonumuz hiç bilmiyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DeLyMeRvE
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2007, 16:35:26 » |
|
Ay evet! Ben de bayıldım ona!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hermioneda
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2008, 04:55:31 » |
|
Çok haklısın ya. 
|
|
|
|
|
|
hayattaki en kötü şey felaketler değil,yaşanması gerekirken kaçırılan mutluluklardır... 
|
|
|
|
MRPOYRAZ
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2008, 00:00:15 » |
|
aslında doğru söylüyorsun telefona mahkumuz ve bilgisayarda msn bu ikisi olmazsa dünyayla iletişimimizi asla sağlıyamayız  hele kontör denilen o illet ona para harcadığım kadar kendime harcamıyorum  5 kontörü olan banada yollasın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aragorn
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2008, 18:13:01 » |
|
hahah öldürdü beni yaa insanlıgın gelecegi haa müthiş olmus ....
|
|
|
|
|
|
Uyuştur Kanımı , Başımı döndür... Yatır DizLerine Ömrümü söndür... Çekme DudakLarını Dudağımdan..... Nefesim KesiLsin... Öperek ÖLdür... !
|
|
|
|